Телеканал «Дім» 9 березня о 20:00 покаже церемонію вручення Шевченківської премії

Телеканал «Дім» 9 березня о 20:00 покаже церемонію вручення Шевченківської премії

9 Березня 2024
570
9 Березня 2024
19:14

Телеканал «Дім» 9 березня о 20:00 покаже церемонію вручення Шевченківської премії

570
Подивитись церемонію нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка 2024 можна в ефірі та на сайті каналу «Дім» 9 березня о 20:00, а також на ютуб-каналі «Дім».
Телеканал «Дім» 9 березня о 20:00 покаже церемонію вручення Шевченківської премії
Телеканал «Дім» 9 березня о 20:00 покаже церемонію вручення Шевченківської премії

9 березня о 20:00 телеканал «Дім» покаже телевізійну версію урочистої церемонії нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка 2024 року. Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі телеканалу.

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України», частиною якого є телеканал «Дім», також провело телевізійну зйомку цьогорічної церемонії.

Нагадаємо, що Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка на церемонії нагородження 9 березня назвав переможців 2024 року. Відповідний указ опубліковано на сайті Президента.  Лауреатами цьогорічної премії стали:

— у номінації «Публіцистика, журналістика» Євген Малолєтка, Мстислав Чернов, Василиса Степаненко за серію журналістських матеріалів про облогу Маріуполя, зокрема фільм «20 днів у Маріуполі»;

— у номінації «Театральне мистецтво» Іван Уривський, Тетяна Овсійчук, Сусанна Карпенко за виставу «Конотопська відьма»;

— у номінації «Література» Ярина Чорногуз за книгу поезій “[dasein: оборона присутності]” та Дмитро Лазуткін за книгу поезій «Закладка»;

— у номінації «Музичне мистецтво» Джамала за альбом «Qirim» та композиторка Кармелла Цепколенко за низку творів, зокрема кантати «Читаючи історію», «Звідки ти, чорна валко, пташина зграє?»;

— у номінації «Візуальні мистецтва» Андрій Єрмоленко за серію художніх робіт «Ukrainan resistance // Український опір».

Указом Президента України розмір Національної премії України імені Тараса Шевченка на 2024 рік  встановлено в 429 тисяч гривень кожна.

ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України»» стало партнером Шевченківської премії в організації телевізійної зйомки і трансляції урочистої церемонії.

Подивитись церемонію нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка 2024  можна в ефірі та на сайті каналу «Дім» 9 березня о 20:00, а також на ютуб-каналі «Дім».

Фото: пресслужба телеканалу «Дім»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
570
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду