Окупанти готують «місцеві вибори» у Криму

Окупанти готують «місцеві вибори» у Криму

21 Серпня 2024
406
21 Серпня 2024
22:52

Окупанти готують «місцеві вибори» у Криму

406
8 вересня окупаційна влада півострова збирається провести так звані «місцеві вибори» до фейкових органів самоврядування.
Окупанти готують «місцеві вибори» у Криму
Окупанти готують «місцеві вибори» у Криму

8 вересня у тимчасово захопленому Криму окупанти готуються провести так звані місцеві вибори до фейкових органів самоврядування. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За інформацією Центру, наразі росіяни на тимчасово окупованих територіях Херсонщини та Запорізької області формують списки з філіалів кремлівської «Ради громадських діячів», які поїдуть спостерігачами на псевдовибори у Криму. «Тобто, їхнею задачею буде допомагати Кремлю ”легалізовувати” виборчий процес», - попереджають у Центрі.

Також окупаційна адміністрація півострова проводить бесіди з переселенцями, аби ті голосували у Криму за своїми посвідками на проживання. «Таким чином ворог планує збільшити явку. Крім цього, голосування буде обов’язковим серед військових», - йдеться у повідомленні.

У Центрі національного спротиву закликали не йти на виборчі дільниці й ігнорувати фейкові. А також повідомляти ЦНС про «спостерігачів» та «членів виборчих дільниць», аби колаборанти «не могли сховатись за маскою анонімності».

Нагадаємо, у квітні Європарламент засудив нелегітимні вибори Путна в Росії та на тимчасово окупованих територіях України.

15–17 березня в Росії і на ТОТ України відбулося «голосування» на виборах президента. Російська ЦВК повідомила, що за їхніми результатами Путін нібито набрав 87,28%.

Із засудженням путінських псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України виступили Держдепартамент СШАМЗС Німеччини, генсек НАТО Єнс Столтенберг, голови зовнішньополітичних комітетів 23 країн Заходу, а також у спільній заяві майже 60 країн ООН.

Представники зовнішньополітичних відомств Фінляндії, Польщі, США, Німеччини, Великої Британії та інших країн демократичного спрямування назвали вибори президента в РФ такими, що не відповідають демократичним нормам.

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
406
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду