Коломойському додали ще одну статтю до кримінальної справи

Коломойському додали ще одну статтю до кримінальної справи

9 Серпня 2024
2140
9 Серпня 2024
21:54

Коломойському додали ще одну статтю до кримінальної справи

2140
Бюро економічної безпеки змінило підозру бізнесмену Ігорю Коломойському, додавши нову статтю Криімального кодексу- «службове підроблення».
Коломойському додали ще одну статтю до кримінальної справи
Коломойському додали ще одну статтю до кримінальної справи

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили про зміну раніше оголошеної підозри бізнесмену Ігорю Коломойському. Про це повідомляє повідомляє пресслужба БЕБ.

Зокрема були внесені зміни та додані уточнені механізми вчинення злочинів. Йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення Коломойським 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані. 

У новому документі зазначається, що «частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд грн».

Також детективи довели факт організації заволодіння Коломойським понад 3,3 млрд грн «УКРНАФТА» та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність. Зокрема під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів щодо робіт, які фактично не виконувались. 

Надалі отримані незаконним шляхом 5,3 млрд грн олігарх легалізував. 

«Таким чином Ігорю Коломойському оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених 4 статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191. Досудове розслідування триває», - йдеться у повідомленні пресслужби. 

Наразі готується відкриття матеріалів кримінального провадження стороні захисту.

Як писав раніше «Детектор медіа», 2 вересня 2023 року СБУ повідомила Коломойському про підозру за двома статтями: про шахрайство та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. За даними правоохоронців, протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, виводячи їх за кордон та використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

3 вересня 2023-го суд вперше обрав запобіжний захід для Коломойського: перебування під вартою з альтернативою застави понад 509 млн грн.

7 вересня детективи НАБУ повідомили ще одну підозру Коломойському, а також п’ятьом членам організованої ним групи — у заволодінні коштами «ПриватБанку» на суму понад 9,2 млрд грн.

15 вересня СБУ оголосила Коломойському третю підозру — у незаконних діях з банківськими документами, заволодінні організованою групою чужим майном через зловживання службовим становищем та легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом. Після цього суд переобрав запобіжний захід і збільшив розмір застави до 3 млрд 891 млн грн.

Фото: Ігор Коломойський у залі суду/getty images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2140
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду