Сайт «Белсату» переходить на мінімальний режим роботи

Сайт «Белсату» переходить на мінімальний режим роботи

25 Липня 2024
401
25 Липня 2024
15:00

Сайт «Белсату» переходить на мінімальний режим роботи

401
Зміни пояснюють технічними проблемами. Редакція не уточнює термінів відновлення повноцінної роботи ресурсу.
Сайт «Белсату» переходить на мінімальний режим роботи
Сайт «Белсату» переходить на мінімальний режим роботи

Сайт «Белсату» переходить на мінімальний режим роботи. Про це повідомили на офіційному ресурсі мовника.

Редакція не уточнює термінів відновлення повноцінної роботи ресурсу.

«Шановні читачі! Через численні технічні проблеми сайт "Белсату" переходить на мінімальний режим роботи. Ми сподіваємося, що незабаром редакції вдасться вирішити всі питання та повернутися у звичний для нас формат виходу матеріалів. Перепрошуємо за незручності», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 грудня 2023-го новий міністр культури Польщі Бартоломей Сенкевич звільнив керівництво «Польського телебачення», «Польського радіо» та Польського Агентства Преси. Натомість президент Анджей Дуда наклав вето на законопроєкт про бюджет країни, який передбачає виділення 3 млрд злотих для державних ЗМІ у 2024 році — «з огляду на кричуще порушення Конституції та принципів демократичної правової держави»У відповідь Міністерство культури та національної спадщини Польщі вирішило ліквідувати державні медіакомпанії Telewizja Polska S. A., Polskie Radio S. A. та Polish Press Agency S. A. 

9 лютого 2024 року команда «Белсату» у відкритому листі до міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського закликала зберегти телеканал у нинішньому вигляді. Текст підписали 170 журналістів і співробітників мовника.

На початку березня стало відомо, що новий уряд Польщі суттєво скорочує бюджет телеканалу «Белсат». Директорка каналу Агнешка Рамашевська-Гузи в інтерв’ю білоруській службі «Радіо Свобода» назвала це «фактичною ліквідацією» «Белсату». Вже 12 березня нібито через нові виклики у зв’язку зі скороченням бюджету телеканалу Рамашевську-Гузи звільнили з посади. Її замінив новий очільник Олексій Дзикавицький.

У липні польське телебачення Telewizja Polska (TVP) повідомило, що всі канали, що транслюються іноземними мовами, будуть об'єднані в єдину організаційну структуру «Центр програм для зарубіжжя». 

Фото: «Белсат»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
401
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду