Мар’яна Безугла вийшла з фракції «Слуга народу»

Мар’яна Безугла вийшла з фракції «Слуга народу»

17 Липня 2024
7270
17 Липня 2024
12:34

Мар’яна Безугла вийшла з фракції «Слуга народу»

7270
Депутатка написала повторну заяву на вихід з фракції, і на цей раз її прийняли.
Мар’яна Безугла вийшла з фракції «Слуга народу»
Мар’яна Безугла вийшла з фракції «Слуга народу»

Народна депутатка, заступниця голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла вийшла з фракції «Слуга народу». Відповідну заяву зачитало керівництво Верховної Ради, повідомляють нардепи  Ярослав Железняк та Ірина Геращенко.

За словами Геращенко, Безугла була обрана до парламенту як мажоритарниця, а отже не втратить свого мандату через вихід з фракції. У фракції «Слуга народу» залишається 233 людини.

Перед цим на своїй сторінці у фейсбуці Безугла повідомила, що сама повторно подала заяву на вихід із фракції.

Своє рішення депутатка пояснила тим, що депутати з фракції «Слуга народу» «підкилимно» об’єднуються з опозицією «в питаннях саботажу». Також Безугла пише, що «не розуміє» пріоритетів колег із Комітету нацбезпеки. Вона каже, що комітет «задавнив» деякі «критичні» реформи — зокрема ті, які планували схвалити ще у 2019 році. За її словами, «найбільші атаки» на тлі її критики військового керівництва вона отримувала від членів власної фракції.

Вона додала також, що не може «пробитися» до президента Володимира Зеленського «з очевидними фактами про проблеми у війську».

«Отже, беручи до уваги вищезазначену ситуацію, що склалася, більше не маю моральних сил асоціювати себе з фракцією навіть формально. Надіслала заяву про вихід з парламентської фракції “Слуга Народу”. Остаточно», — написала депутатка.

Нагадаємо, ще 11 січня народна депутатка Мар’яна Безугла вперше повідомила, що написала заяву про вихід з фракції та партії «Слуга народу». Вона заявила, що у війну їй не потрібні «слабка фракція та партія», і вона не хоче мати «спільні зобов’язання з нардепами фракції, які встромляють ніж у спину».  

6 лютого Безугла повідомила, що її виключили з партії «Слуга народу». Натомість її заяву на вихід із фракції «повернули», бо вона, мовляв, була неправильно оформлена.

5 січня стало відомо, що Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити Безуглу від посади заступниці голови Комітету. 

Мар’яна Безугла відома тим, що часто робить гучні заяви і дозволяє собі публічно критикувати діяльність вищого військового керівництва. Зокрема, восени 2023 року вона різко критикувала тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Останнім часом не менш гостра критика і заклики до звільнення лунають й на адресу Олександра Сирського.

Крім того, у квітні Мар’яна Безугла в соцмережах розкритикувала Суспільне мовлення. У дописі вона поширила неправдиві дані про статус мовника, його бюджет і буцімто «оплату праці» членів наглядової ради.

Після цього окремі представники каналів-виробників телемарафону почали просувати ідею позбавити Суспільне вечірніх праймових годин. А міністерство фінансів скоротило фінансування Суспільного у 2025 році до розміру, який поставить мовника на межу виживання.

Учасники Медіаруху закликали припинити тиск на Суспільне, зокрема зреагувати на неправдиві висловлювання Мар’яни Безуглої.

Врешті, Суспільне стало мовити на окремому загальнонаціональному телеканалі Перший в рамках марафону «Єдині новини».

Фото: з соцмереж

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7270
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
анатолій
1 дн. тому
Дуже хотілось би побачити, у прямому ефірі, доповідь військового аналітика Мар"яну Безмозглу професійному військовому Зеленському про стан армії і події на фронті. Я впевнений що цей епічний діалог мав би шаленний успіх у публіки.
сеиен
1 дн. тому
этого оборотня членоигрателя на рояле пока повесить на майдане ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду