Одеський київський фестиваль, постановча космонавтика та криваві веселощі. Що подивитися в кінотеатрах у липні

Одеський київський фестиваль, постановча космонавтика та криваві веселощі. Що подивитися в кінотеатрах у липні

4 Липня 2024
474
4 Липня 2024
17:00

Одеський київський фестиваль, постановча космонавтика та криваві веселощі. Що подивитися в кінотеатрах у липні

Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
474
Американський кросовер «Дедпул і Росомаха», альтернативна історія «Забери мене на Місяць», румунська комедія «Не очікуйте забагато від кінця світу».
Одеський київський фестиваль, постановча космонавтика та криваві веселощі. Що подивитися в кінотеатрах у липні
Одеський київський фестиваль, постановча космонавтика та криваві веселощі. Що подивитися в кінотеатрах у липні

Отже, настав липень і в кінобізнесі мав би нарешті запанувати літній штиль. Зрештою, спека і потреба у відпустках не сприяють відвідуваності кінотеатрів, та й криза кіновиробництва далася взнаки: знову, як і у червні — жодного українського фільму в прокаті.

Та все ж цілковитої тиші очікувати не доводиться. Насамперед тому, що з 12 по 20 липня триватиме один із найбільших українських  кінофестивалів — Одеський.

Після початку повномасштабного вторгнення через постійну небезпеку обстрілів ОМКФ вимушено перетворився на мандрівний кінофестиваль. Торік він проходив у Чернівцях. Цьогоріч відбудеться в Києві. На насиченості програми це не позначилося. Поза конкурсом матимемо добірку свіжих фільмів-призерів Канн і Берлінале, а в національній секції відбудеться ціла низка прем’єр українських ігрових і документальних картин.

Що ж до міжнародного репертуару, то на липень заплановано кілька яскравих комедій.

Так, для поціновувачів чорного гумору і коміксів Всесвіту «Марвел» буде цікавим кросовер (фільм, де стикаються два супергерої з різних сюжетних ліній) «Дедпул і Росомаха» (режисер — Шон Леві, США).

Продюсери вирішили поєднати в одній історії двох найбільших марвелівських хуліганів: балакучого до нестерпності Дедпула, що кладе ворогів пачками, сиплючи наліво й направо ризикованими дотепами й приказками, та запального Логана «Росомаху», який не кориться жодним правилам, всіх посилає на три веселих літери й випускає тельбухи ворогам 20-сантиметровими сталевими кігтями. Цих енергійних хлопців зіграли відповідно Раян Рейнольдс і Г’ю Джекман — останній наче й покинув франшизу через смерть свого героя, але у світі коміксів навіть смерть не остаточна.

З великою ймовірністю хороший настрій буде гарантовано глядачам вправи в альтернативній історії «Забери мене на Місяць» (реж. Ґреґ Берланті, США).

Події розгортаються на тлі підготовки першого польоту космічного корабля «Аполлон-11» на Місяць. Ця експедиція, втім, не має популярності в населення, тож NASA наймає талановиту маркетологиню Келлі Джонс (Скарлетт Йоганссон), котра запускає безпрецедентну промокампанію, щоб виправити ситуацію. Творчий підхід амбітної рекламістки неабияк ускладнює роботу над висадкою усій команді. І події вже набирають зовсім сюрреалістичного характеру, коли Білий дім, аби перестрахуватися, доручає Келлі зняти фальшиве приземлення на Місяць як запасний варіант. До того ж у маркетологині починається непередбачене зближення з директором NASA Коулом Девісом (Ченнінг Тейтум). Одне слово, кумедно-романтичний хаос гарантовано. До того ж у виконанні Скарлетт Йоганссон, Ченнінґа Татума і Вуді Гаррельсона.

І ще одна комедія, цього разу від румунського майстра кінематографічної сатири Раду Жуде — «Не очікуйте забагато від кінця світу».

Героїня на ім’я Анжела понаднормово гарує на низькооплачуваній роботі заради зйомки відеосюжету про безпеку на робочому місці. Відволіктися від стресу їй допомагає тікток, де вона викладає непристойні відеоролики, приховавши обличчя маскою. Водночас режисер уводить паралельний сюжет, вмонтовуючи фрагменти ігрового фільму 1981 року «Анжела рухається далі» (реж. Лучан Брату), в якому зірка румунського кіно, акторка Доріна Лазар грає таксистку Анжелу. Героїні-тезки стикаються з мізогінією та знеціненням, а своєї кульмінації ця історія сягає, коли вони зустрічаються, причому Жуде залучає Лазар, яка виконує роль постарілої Анжели.

Світова прем’єра «Не очікуйте забагато від кінця світу» відбулася на кінофестивалі в Локарно, де фільм отримав спецприз журі.

Колаж: Микола Шиманський, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
474
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду