На фронті загинув військовий фотограф Арсен Федосенко

На фронті загинув військовий фотограф Арсен Федосенко

10 Червня 2024
1908
10 Червня 2024
19:04

На фронті загинув військовий фотограф Арсен Федосенко

1908
Поховають Арсена Федосенка у Києві
На фронті загинув військовий фотограф Арсен Федосенко
На фронті загинув військовий фотограф Арсен Федосенко

На фронті загинув один із фотографів Збройних сил України, чоловік заступниці голови Архітектурної палати Національної спілки архітекторів України Анни Кирій Арсен Федосенко. Про це повідомив військовослужбовець і дизайнер Тарас Іщик.

«Це туга і невимовний біль, бо бачився з ним на Книжковому Арсеналі, говорили про службу, але так і не зробили спільного фото, бо він завжди був по той бік апарату. Загинув як герой, бо він ним і був. Світла памʼять, Арсене, дякую тобі за все, що ми зробили разом», – повідомив Тарас Іщик.

Колишній народний депутат Борислав Береза розповів, що Арсен Федосенко був дуже талановитою людиною і майстром своєї справи. До лав ЗСУ він приєднався весною 2022 року.

«Він усміхався і робив фото. На нулі. Військовий фотограф завжди ризикує життям, щоб ми побачили більше. Багато фотокарток, які ви бачили у стрічці СтратКому – це його роботи. Він показував усім нам обличчя українських героїв у пікселі. Він був… Страшне слово «був». Русня вбила його. КАБи», – написав Береза.

Товариш загиблого, власник порталу Uwines Сергій Клімов розповів, що поховають Арсена у Києві.


«Не стало нашого Арсена Федосенка... Друг, колега, дуже ціннісна людина… Немає слів, щоб описати біль та розпач від цієї втрати... Лише 9 днів тому ми бачились на Книжковому Арсеналі, де Арсен розповідав мені про проєкт СтратКому, який вони з колегами робили для цієї події «Історії тих, хто обрав боротьбу», - написав товариш загиблого, власник порталу Uwines Сергій Клімов.

Арсен Федосенко до повномасштабного вторгнення займався фотографією. Художник-графік за освітою, він почав знімати на другому курсі інституту, в 1996-му.

Працював у видавничій, рекламній, навчальній галузях, завжди залишаючись художником. З 2010 року займався художніми й культурними фотопроєктами у співпраці з Національною філармонією України, посольством Італії.

Нагадаємо, що 27 травня під час виконання бойового завдання на фронті загинув військовослужбовець, режисер Костянтин Петрик

Читайте також: 

Фото: фейсбук-сторінка Борислава Берези

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1908
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду