На фронті загинув актор-лялькар, військовий Євген Невинський

На фронті загинув актор-лялькар, військовий Євген Невинський

18 Травня 2024
2598
18 Травня 2024
15:06

На фронті загинув актор-лялькар, військовий Євген Невинський

2598
З липня минулого року він вважався зниклим безвісти.
На фронті загинув актор-лялькар, військовий Євген Невинський
На фронті загинув актор-лялькар, військовий Євген Невинський

На фронті загинув актор, механік театральної ляльки, військовий Євген Невинський. 27 липня 2023 року він зник на Запорізькому напрямку і відтоді вважався зниклим безвісти, однак результати нещодавньої генетичної експертизи підтвердили його загибель. Про це повідомив Український центр Міжнародної спілки діячів театру ляльок на своїй фейсбук-сторінці.

«Майже рік в нас жевріла надія, що Женя ось-ось знайдеться. Може в госпіталі, може в полоні, але живий... Але ні... Генетична експертиза підтвердила, що Євген Невинський тепер вже є нашим небесним захисником», — йдеться у повідомленні.

Євген Невинський був випускником Харківського національного університету мистецтв ім. І.Котляревського, працював провідним майстром сцени у Київському театрі ляльок на лівому березі Дніпра. Колеги пишуть про нього як про талановитого актора, «геніального конструктора, що багато років чаклував з механізацією ляльок». Про Євгена також згадують із вдячністю його студенти з кафедри мистецтва театру ляльок КНУТКіТ ім. І.Карпенка-Карого, яких він навчав створювати театральних ляльок.

На початку повномасштабного російського вторгнення Невинський пішов добровольцем захищати Україну, служив у 118 бригаді, зазначили у повідомленні.

У п'ятницю, 17 травня, з Євгеном Невинським попрощались у Київському муніципальному академічному театрі ляльок на лівому березі Дніпра.

«Детектор медіа» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого воїна.

Фото: Український центр Міжнародної спілки діячів театру ляльок / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2598
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду