Відійшов у вічність журналіст і письменник Валерій Лапікура

Відійшов у вічність журналіст і письменник Валерій Лапікура

30 Липня 2023
3869
30 Липня 2023
20:20

Відійшов у вічність журналіст і письменник Валерій Лапікура

3869
Він не дожив трохи більше місяця до свого 80-річчя.
Відійшов у вічність журналіст і письменник Валерій Лапікура
Відійшов у вічність журналіст і письменник Валерій Лапікура

Про те, що Валерій Лапікура відійшов у засвіти, повідомив його хрещеник — журналіст Костянтин Грубич.

«Сьогодні отримав звістку, що помер хрещений. Хоча під час нашої останньої зустрічі пару тижнів тому я попросив його дочекатися свого 80-річчя, бо скільки ж там до 9 вересня залишається?» — написав він.

Костянтин Грубич підтвердив «Детектору медіа» цю сумну звістку.

Журналіст написав, що «Валерій Лапікура був із рідкісної нині породи енциклопедистів, які мали свої відповіді на будь-які запитання. Прошивка його особистості була наскрізь українська. Вихідець із вінницьких Іллінців, він став одним із топжурналістів незалежної України на початку 90-их, перейшовши з радіо на телебачення і заснувавши як жанр політичну аналітику у прямому ефірі. Здається, на ньому вона і закінчилася, бо зараз за рівнем інтелекту і гостротою суджень не бачу співвідносних із тодішнім Лапікурою постатей. За перчистість висловлювань і окремішню позицію він досі має купу непримиренних опонентів, а може, й ворогів».

Валерій Лапікура — український тележурналіст, кіносценарист, письменник. Заслужений журналіст України, лауреат Республіканської премії ім. Я. Галана, член Національної спілки журналістів України.

Народився 9 вересня 1943 року в Сибіру, де його батьки перебували в евакуації під час Другої світової війни. У 1944 році родина повернулася в Україну.

Валерій Лапікура та його дружина Наталія разом зняли багато телевізійних програм та документальних фільмів, написали десятки книжок різних жанрів (зокрема, детективів, фентезі та збірку оповідань про дитинство видатних людей).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3869
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олесандр
271 дн. тому
Хай царствує Лапікура.Знав його як добру і порядну людину,журналіст-профі...Таким не дають Шевченківських премій( а варто було лише за правдиву книгу про вбитого гебнею композитора Володимира Івасюка), бо досі цю премію всовують негідникам,"консервам" КГБ...Лапіукра мав би читати курс чесної української журналістики, але хто ж його куди б цзяв при цих антиукраїнських режимах...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду