У Києві презентували відроджену друковану версію «Вечірнього Києва»

У Києві презентували відроджену друковану версію «Вечірнього Києва»

8 Червня 2024
903
8 Червня 2024
15:01

У Києві презентували відроджену друковану версію «Вечірнього Києва»

903
Головною темою першого номера видання, приуроченого до Дня журналіста, стала тема медіа під час війни
У Києві презентували відроджену друковану версію «Вечірнього Києва»
У Києві презентували відроджену друковану версію «Вечірнього Києва»

Київському столичному університеті імені Бориса Грінченка 7 червня презентували друковану версію газети «Вечірній Київ».

В.о. ректора Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Олександр Турунцев зазначив, що сьогодні неможливо уявити наше життя без журналістів.

«Саме від них, а в майбутньому - від вас, ми будемо дізнаватися про ті події, які відбуваються щодня у країні», - підкреслив він.

«У концепцію видання ми заклали досвід сучасних європейських часописів і зробили його першочергово наближеним до турбот киян. Це насамперед реальні історії людей, які успішно вирішують проблеми в умовах війни і надихають інших. Це й економічний блок, без якого важко уявити будь-який нинішній європейський часопис. Це і проблеми безбар’єрності, які на часі, й новини у сфері літератури та загалом культури. Словом, усе те, чим живе наша столиця, воно тут, у нашому виданні», - наголосила головна редакторка друкованої версії «Вечірнього Києва» Тамара Куцай.

За її словами, у важкий період відключень електроенергії та перебоїв із інтернетом друковані медіа набувають особливої актуальності.

Головною темою першого номера видання, приуроченого до Дня журналіста, стала тема медіа під час війни. Це і робота журналістів в зоні воєнних дій, і донесення правдивої інформації про події в Україні на закордонні ринки, і нові виклики, які долають зараз журналісти в своїй роботі.

Випускає друковану версію «Вечірнього Києва» на базі факультету журналістики редколегія, до складу якої увійшли знані журналісти-практики та видавці: Тамара Куцай, Мар’яна Ангелова, Олена Даниліна, Роман Ратушний, Надія Фіголь, Тетяна Файчук, Тетяна Видайчук, Ольга Головко. Доєднались до редколегії і студенти — майбутні журналісти, для яких видання стає стартовим майданчиком у майбутній професії.

Друк видання здійснює НМЦ видавничої діяльності Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Друкована версія «Вечірнього Києва» вийшла в кольорі на 36 шпальтах.

Нагадаємо, що 25 квітня 2024 року Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення про реєстрацію Київського столичного університету імені Бориса Грінченка суб’єктом у сфері друкованих ЗМІ.

Як повідомляв «Детектор медіа», останній друкований випуск газети «Вечірній Київ» вийшов 29 листопада 2018 року. Під брендом «Вечірнього Києва» почав почав працювати лише сайт. Між тим, видання має понад столітню історію — його перший номер з’явився 21 грудня 1905 року, або 2 січня 1906 року за новим стилем. Протягом такого тривалого періоду своєї діяльності газета зазнавала цензурних репресій та неодноразового закриття імперською й радянською владою.

Газета була оплотом прогресивної думки навіть у найскладніші часи: так, наприклад «Вечірні розмови» Максима Рильського, надруковані у «Вечірньому Києві», дотепер є класикою української журналістики і ці твори вивчають на факультетах журналістики університетів.

Фото: Вечірній Київ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
903
Читайте також
29.12.2023 20:38
Роман Мельник
«Детектор медіа»
4 942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду