Уперше за час повномасштабної війни вийшла друком газета «Вечірній Миколаїв»

Уперше за час повномасштабної війни вийшла друком газета «Вечірній Миколаїв»

23 Травня 2024
679
23 Травня 2024
17:32

Уперше за час повномасштабної війни вийшла друком газета «Вечірній Миколаїв»

679
Видання планує відновити передплату, а газета виходитиме щотижня.
Уперше за час повномасштабної війни вийшла друком газета «Вечірній Миколаїв»
Уперше за час повномасштабної війни вийшла друком газета «Вечірній Миколаїв»

У Миколаєві вперше від початку повномасштабного вторгнення Росії вийшла друком газета «Вечірній Миколаїв». Відтепер її друкуватимуть українською мовою.

Про це повідомила головна редакторка газети Олена Івашко у фейсбуку.  

«Ми вийшли! І в нас вийшло! Деякі вже замовляють. Не те, щоби я була менеджеркою, хоча саме цим і доведеться займатися», — написала вона. 

Олена Івашко в колонці на сайті зазначила, що це 4590-й випуск газети, яка виходить починаючи з 1990 року. 

«Сподіваємося, що наші читачі схвально приймуть одностайне рішення редакційного колективу про повний перехід на рідну українську мову. “Вечорка” буде змінюватися, і це — абсолютно логічний, сучасний процес. Ми будемо відкривати нові рубрики, піднімати нові теми, запрошувати нових авторів, долучати до роботи молодь. Ми точно не будемо дуже “зручними” для влади. Але критикуватимемо конструктивно. Багато чого зміниться, багато чого є в наших планах», — написала головна редакторка газети. 

Також вона розповіла, що з початком повномасштабного вторгнення редакція газети зазнала збитків: приміщення було розгромлено, втрачено частину комп’ютерної та іншої техніки, документації, меблів, сейфів. 

«Наразі стикнулися із серйозними фінансовими труднощами: бракує грошей на зарплату журналістам, верстальнику, бухгалтеру, сплату друкарських послуг, за паливо, доставку тиражу. Зараз колектив редакції працює на безкоштовній основі, але щодня наші новини виходять на сайті, у Facebook, Telegram-каналі», — написала Олена Івашко. 

Нагадаємо, друковану версію газети «Вечірній Київ» відтепер видаватиме Київський столичний університет імені Бориса Грінченка. 25 квітня 2024 року таке рішення ухвалила Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення, одноголосно підтримавши реєстрацію «Вечірки» як суб’єкта у сфері друкованих медіа.

Читайте також: 

Фото: «Вечірній Миколаїв»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
679
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду