В Україні відбудеться конкурс воєнної літератури для військових і ветеранів

В Україні відбудеться конкурс воєнної літератури для військових і ветеранів

21 Травня 2024
614
21 Травня 2024
09:05

В Україні відбудеться конкурс воєнної літератури для військових і ветеранів

614
На конкурс «4.5.0» від фонду «Відродження» військові і ветерани можуть подавати свої вірші, есеї, щоденникові записи й оповідання.
В Україні відбудеться конкурс воєнної літератури для військових і ветеранів
В Україні відбудеться конкурс воєнної літератури для військових і ветеранів

Міжнародний фонд «Відродження» ініціює конкурс поезії та прози серед військовослужбовців і ветеранів. Про це повідомила менеджерка ініціатив у сфері культури фонду «Відродження» Радослава Кабачій.

«Ми довго думали над тим, як більш системно допомогти розвиткові цієї, нині надзвичайно важливої, літератури й зрозуміли, що з огляду на наш досвід, ми мусимо самотужки за це взятися. Мета конкурсу — створити простір, де історії військових можуть бути почуті, а їх голоси — посилені», — написала Кабачій у фейсбуку. 

У конкурсі можуть взяти участь військовослужбовці і ветерани російсько-української війни будь-якого віку, статусу служби тощо. Роботи, визнані за результатами конкурсу найкращими, увійдуть до антології, яка вийде друком у Видавництві Старого Лева наступного року. Переможці у своїх категоріях додатково отримають грошові призи у розмірі 45 тис. грн.

Учасники можуть подати свої роботи в категоріях:

  • Оповідання. Короткі літературні твори, що розповідають завершену історію. Обмеження за обсягом — до 20 000 знаків.
  • Есе. Авторські роздуми на задану тему, що відображають особисту точку зору та аналітичне мислення. Есе можуть включати аналіз подій, персональний досвід, рефлексії на актуальні питання. Обмеження за обсягом — до 10 000 знаків.
  • Нотатки або щоденникові записи. Персональні записи, що відображають щоденний досвід, думки, враження та емоції учасника. Цей жанр надає можливість зафіксувати автентичний досвід, спостереження та реакції на події в реальному часі. Обмеження за обсягом — до 15 000 знаків.
  • Вірші. Ліричні твори, що відображають емоції, думки та рефлексії автора. Обмеження за обсягом — до 40 рядків.

Конкурс зосереджений на темі війни в Україні, відображаючи особистий досвід, переживання, героїзм, мужність, втрати, надію та інші аспекти, пов’язані з воєнними діями та їх наслідками.

До складу журі конкурсу ввійшли:

  • Ярина Чорногуз, письменниця, військовослужбовиця;
  • Павло (Паштет) Белянський, письменник, військовослужбовець;
  • Євген Лір, письменник, військовослужбовець, волонтер;
  • Олена Лотоцька, письменниця, військовослужбовиця;
  • Володимир Єрмоленко, письменник, філософ, волонтер;
  • Олена Герасим’юк, письменниця, парамедикиня;
  • Ростислав Семків, літературознавець, письменник.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити реєстраційну форму, додатково надавши основну інформацію про себе та короткий опис поданої роботи. Детальніше про конкурс можна дізнатися на сайті фонду.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що у 2024 рокі український письменник та військовослужбовець Артем Чех видасть свій новий роман «Пісня відкритого шляху».

Також ми писали про те, що журналіст і військовий Дмитро Крапивенко працює над книгою «Усе на три літери» про війну та армію.

Фото: Фонд «Відродження»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
614
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду