Артем Чех видасть новий історично-пригодницький роман

Артем Чех видасть новий історично-пригодницький роман

18 Квітня 2024
650
18 Квітня 2024
11:41

Артем Чех видасть новий історично-пригодницький роман

650
«Пісня відкритого шляху» — це роман про колишнього кріпака, який відслужив на Кримській війні, потрапляє в Америку, воює на боці півночі у Громадянській війні і разом з колишнім рабом подорожує Америкою.
Артем Чех видасть новий історично-пригодницький роман
Артем Чех видасть новий історично-пригодницький роман

Український письменник та військовослужбовець Артем Чех видасть свій новий роман «Пісня відкритого шляху». Про це він розповів у програмі «Культурний інстинкт», повідомляє PEN Ukraine.

«Пісня відкритого шляху» — це історично-пригодницький роман. «Це роман про колишнього кріпака, який після того, як відслужив на Кримській війні, потрапляє в Америку і воює на боці півночі у Громадянській війні. Знаходить собі друга, колишнього раба Сема, і вони разом подорожують Америкою», — розповів письменник.

Наразі невідомо, в якому видавництві вийде книга, однак чекати на новинку варто у травні 2024 року.

Новий твір Чеха за обсягом удвічі більший за його попередню книгу «Хто ти такий?». Редактором роману став письменник і літературний критик Олександр Бойченко.

Як повідомляє «УП.Життя», книга натхненна однойменною поемою американського письменника Волта Вітмена з видання «Листя трави» 1968 року. Обкладинка роману Чеха також буде стилізована під 1960-і.

Артем Чех — український письменник, журналіст, у 2007 році з книжкою «Цього ви не знайдете в Яндексі» став переможцем всеукраїнського конкурсу «Міський молодіжний роман». Лауреат Літературної премії Гоголя. Автор 9 прозових та нонфікшн-книжок. Головний редактор проєктів «94 дні. Євромайдан очима ТСН» та «Війна очима ТСН».

У 2019 році отримав премію імені Джозефа Конрада. У 2021-му роман Артема Чеха «Хто ти такий» став «Книгою року BBC»

У 2015–2016 роках служив у Збройних силах України. Від початку повномасштабного нападу Росії знову приєднався до лав захисників. У травні 2023 року Артем Чех отримав контузію в боях за Бахмут

Режисерка та дружина письменника Ірина Цілик екранізувала його роман «Хто ти такий?» — фільм «Я і Фелікс» з письменником Юрієм Іздриком у головній ролі отримав низку міжнародних нагород, зокрема спеціальну нагороду 53-го італійського кінофестивалю Giffoni в категорії Generator +16, спецвідзнаки українського фестивалю «Молодість» та польського Ukraina! Festiwal Filmowy.

Від 11 квітня 2024 року фільм «Я і Фелікс» показують в українських кінотеатрах.

Читайте також:

Фото: Артем Чех / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
650
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду