У війні між Ізраїлем та ХАМАС загинули щонайменше 97 журналістів, — CPJ

У війні між Ізраїлем та ХАМАС загинули щонайменше 97 журналістів, — CPJ

14 Травня 2024
376
14 Травня 2024
14:54

У війні між Ізраїлем та ХАМАС загинули щонайменше 97 журналістів, — CPJ

376
За даними CPJ, робота в Газі становить значну небезпеку для журналістів.
У війні між Ізраїлем та ХАМАС загинули щонайменше 97 журналістів, — CPJ
У війні між Ізраїлем та ХАМАС загинули щонайменше 97 журналістів, — CPJ

Щонайменше 97 журналістів і працівників ЗМІ загинули під час війни між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС. 

Про це йдеться у звіті Комітету захисту журналістів (CPJ). 

У комітеті стверджують, що цей конфлікт виявився найсмертоноснішим для працівників ЗМІ відтоді, як CPJ почав систематично документувати подібні трагедії у 1992 році. 

За даними CPJ, робота в Газі становить значну небезпеку для журналістів. Вони стикаються з такими ризиками, як руйнівні авіаудари, перебої в каналах зв'язку, нестача матеріалів і часті відключення електроенергії. 

Станом на 13 травня, за даними CPJ, було вбито 97 журналістів і працівників ЗМІ: 92 палестинці, 2 ізраїльтяни і 3 ліванці. Крім того, 16 журналістів були поранені, 4 зникли безвісти, а 25 були затримані. 

Дослідження CPJ також виявило численні випадки нападів на працівників ЗМІ під час виконання ними своїх обов'язків в Ізраїлі, Газі та на Західному березі річки Йордан. Ці інциденти включають арешти, напади, погрози, кібератаки та випадки цензури. 

Станом на 20 жовтня 2023 року, за даними міжнародної некомерційної організації «Комітет захисту журналістів» (CPJ), яка відстоює права журналістів у всьому світі, кількість медійників, які загинули під час війни між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС, зросла до 21. Ще вісім отримали поранення, а троє зникли безвісти або були затримані. Сімнадцять із загиблих були палестинцями, троє ізраїльтянами та один ліванцем, повідомляє CPJ. Організація продовжує відстежувати зростання кількості смертей представників медіа, пов’язаних із конфліктом, що розгортається.

Нагадаємо також, що в Ізраїлі зник фотожурналіст місцевого видання Yediot News Рой Ідан, який сфотографував вторгнення терористів угруповання ХАМАС у свій кібуц на півдні країни.

Крім того, ми писали про те, що внаслідок обстрілу 13 жовтня на лівансько-ізраїльському кордоні поблизу селища Альма аль-Шааб загинув відеооператор британського агентства Reuters Іссам Абдаллах. Двоє інших журналістів інформагентства отримали поранення.

Читайте також: 

На фото —  Сектор Гази, жовтень 2023 року

Фото ілюстративне / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
376
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду