У Лівані загинув відеооператор Reuters, ще шестеро журналістів поранені

У Лівані загинув відеооператор Reuters, ще шестеро журналістів поранені

14 Жовтня 2023
846
14 Жовтня 2023
10:35

У Лівані загинув відеооператор Reuters, ще шестеро журналістів поранені

846
Журналісти агентств Reuters, Agence France-Presse та Al Jazeera 13 жовтня знімали ракетні обстріли на лівансько-ізраїльському кордоні поблизу селища Альма аль-Шааб.
У Лівані загинув відеооператор Reuters, ще шестеро журналістів поранені
У Лівані загинув відеооператор Reuters, ще шестеро журналістів поранені

У Лівані внаслідок обстрілу 13 жовтня на лівансько-ізраїльському кордоні поблизу селища Альма аль-Шааб загинув відеооператор британського агентства Reuters Іссам Абдаллах. Про це повідомило Reuters.

Абдаллах був убитий під час передачі відеосигналу в прямому ефірі для мовників. Незадовго до цього оператор опублікував у соцмережах свою фотографію в шоломі та бронежилеті з написом «преса».

Двоє інших журналістів інформагентства, Таер Аль-Судані та Махер Назех, були поранені. Лікарі надали їм медичну допомогу. За словами Назеха, Reuters та два інших медіа знімали ракетні обстріли з боку Ізраїлю, коли раптом снаряд влучив в Іссама. За кілька секунд ще одна ракета прилетіла в автомобіль медійників.

Поранень зазнали ще двоє журналістів інформаційного агентства Agence France-Presse, а також двоє працівників телекомпанії Al Jazeera. 

«Автомобіль був розбомблений і повністю згорів, попри перебування нашої команди поруч з рештою міжнародних ЗМІ в узгодженому місці», — йдеться в заяві Al Jazeera.

Прем'єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті та депутат від ліванської шиїтської організації «Хезболла» також звинуватили в інциденті Ізраїль. Водночас ізраїльський представник в ООН Гілад Ердан під час брифінгу 13 жовтня повідомив, що країна проведе розслідування.

«Очевидно, що ми ніколи не хотіли б вдарити, убити чи застрелити будь-якого журналіста, який виконує свою роботу. Але ви знаєте, ми перебуваємо у стані війни, подібне може трапитися», — сказав Ердан.

Як відомо, Ізраїль та бойовики «Хезболли» в Лівані вже кілька днів обмінюються спорадичним транскордонним вогнем. Раніше ліванська організація висловила готовність приєднатися до війни ХАМАСу з Ізраїлем, «коли настане належний час».

За даними нью-йоркського Комітету захисту журналістів, із суботи, 7 жовтня, в Газі та Ізраїлі було вбито щонайменше 11 журналістів.

Нагадаємо, 10 жовтня CNN опублікував відео про те, як міжнародній кореспондентці Клариссі Ворд та її команді довелося ховатися від ракет поблизу кордону Ізраїлю та Гази. Журналісти приїхали до точки, з якої терористи ХАМАСу, прорвавши стіну на кордоні 7 жовтня, почали обстрілювати все на своєму шляху.

«Детектор медіа» також писав про те, що в Ізраїлі зник фотожурналіст місцевого видання Yediot News Рой Ідан, який сфотографував вторгнення терористів угруповання ХАМАС у свій кібуц на півдні країни.

На фото — загиблий відеооператор Reuters Іссам Абдаллах

Колаж: Deadline

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
846
Читайте також
09.12.2023 16:07
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
928
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
342 дн. тому
Ізраїльський фашизм вбиває все на своєму шляху. Всіх хто не дає терористам вести свій кривавий бізнес. Патріотів які борються проти юдейських окупантів. Журналістів які висвітлюють справедливу боротьбу проти окупантів. Потім, в залежності від ситуації, бреше. Ми вже повірили цим шахраям втратили Україну.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду