Американські медіа закликали Байдена і Трампа провести передвиборчі дебати

Американські медіа закликали Байдена і Трампа провести передвиборчі дебати

15 Квітня 2024
692
15 Квітня 2024
08:40

Американські медіа закликали Байдена і Трампа провести передвиборчі дебати

692
Напередодні в команді Байдена висловили занепокоєння тим, що позапартійна група, яка спонсорує передвиборчі дебати з 1980-х років, не впевнена у своїй здатності організувати «чесні» дебати з Трампом.
Американські медіа закликали Байдена і Трампа провести передвиборчі дебати
Американські медіа закликали Байдена і Трампа провести передвиборчі дебати

Низка американських медіакомпаній надіслали листа Джо Байдену та Дональду Трампу із закликом провести передвиборчі дебати. Про це повідомляє ABC News. Крім цього медіа, лист також підписали CBS News, CNN, NBCUniversal News Group, Fox News Media, а також The Associated Press, C-SPAN, NewsNation, Noticias Univision, NPR, PBS NewsHour та USA Today.

«З огляду на те, що контури загальних виборів президента США 2024 року вже чітко окреслені, ми — національні новинні організації, що підписалися нижче, — закликаємо ймовірних кандидатів у президенти публічно взяти на себе зобовʼязання взяти участь у загальних передвиборчих дебатах перед виборами, які відбудуться в листопаді», — йдеться у листі.

Як зазначає ABC News, цей «незвичайний крок» з боку медіа викликаний тим, що практика дебатів, яка є багаторічною традицією американських виборчих кампаній, нині стикається з невизначеністю — як з боку чинного президента США Джо Байдена, так і з боку колишнього глави держави Дональда Трампа.

ABC News нагадує, що Трамп пропустив усі дебати на праймериз 2024 року і відмовився від одних із трьох дебатів з Байденом під час виборчої кампанії у 2020 році. Проте він з ентузіазмом закликав Байдена взяти участь у трьох загальних дебатах, запланованих на цю осінь.

«Трамп дуже чітко сказав: він готовий обговорювати Джо Байдена в будь-який час, будь-де та в будь-якому місці. Ми знову закликаємо Байдена взяти на себе зобов’язання вести дебати», — заявила прессекретарка Дональда Трампа Каролайн Лівітт.

Водночас у Байдена висловили занепокоєння організацією цих дебатів Комісією з президентських дебатів, сигналізуючи, що позапартійна група, яка спонсорує ці заходи з 1980-х років, не впевнена у своїй здатності організувати «чесні» дебати з Трампом.

Сам Байден здебільшого уникав публічних коментарів щодо участі в дебатах з Трампом. У березні, відповідаючи на запитання журналістів, чи буде він брати участь у дебатах, президент сказав: «Це залежить від того, як він (Трамп. — “ДМ”.) поводитиметься».

Нагадаємо, 29 вересня 2020 року, під час попередньої президентської кампанії у США, відбулись дебати кандидатів у президенти між Дональдом Трампом і Джо Байденом. Модерував їх ведучий каналу Fox News Кріс Воллес. Тодішній раунд дебатів шокував і засмутив — як глядачів, так політичних оглядачів у США. Зокрема, кандидати весь час перебивали один одного і модератора.

Наступного дня після дебатів Джо Байден висловив сподівання, що організатори отримають право вимикати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Дональда Трампа заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри». Крім того, Дональд Трамп зажадав змінити модератора теледебатів. Комісія з проведення президентських дебатів США теж вирішила змінити формат дебатів через поведінку кандидатів. Зокрема, Комісія планувала надати модераторам додаткові інструменти для підтримання порядку на дебатах.

Після того команда Джо Байдена виступила за те, щоб провести наступну дискусію 15 жовтня 2020 року в онлайн-форматі. Зміна формату була запропонована через загрозу поширення коронавірусної інфекції і те, що в президента США 2 жовтня виявили COVID-19. Однак команда Трампа відкинула таку ідею, і наступний раунд дискусії не відбувся. 

Фото: zn.ua, 2020 рік

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
692
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду