«На Вашингтонщині»: в Україні запустили подкаст про українсько-американські відносини

«На Вашингтонщині»: в Україні запустили подкаст про українсько-американські відносини

31 Серпня 2023
992
31 Серпня 2023
09:46

«На Вашингтонщині»: в Україні запустили подкаст про українсько-американські відносини

992
Окрім іншого, проєкт допомагає слухачам не потрапити на гачок фейків та дезінформації.
«На Вашингтонщині»: в Україні запустили подкаст про українсько-американські відносини
«На Вашингтонщині»: в Україні запустили подкаст про українсько-американські відносини

Українська громадська організація «Інститут американістики» запустила перший в України подкаст про США та двосторонні відносини між Вашингтоном та Києвом. Його назва — «На Вашингтонщині».

Як розповів «Детектору медіа» автор проєкту, керівник Інституту американістики Владислав Фарапонов, ідея створити подкаст саме на цю тему лежала на поверхні. Але чомусь досі ніхто її не реалізував. «Повномасштабне вторгнення Росії в Україну помітно відобразилось на активізації українсько-американської співпраці. США — найбільший донор міжнародної допомоги Україні. Ми відчули запит на створення саме такої аналітики: простими словами про складне. Напередодні виборів 2024 року у США надзвичайно важливо мати раціональні очікування від свого основного партнера, а такі очікування базуються лише на виваженій інформації та контекстуальних знаннях», — каже Владислав Фарапонов. 

За його словами, напередодні не тільки президентських, а й парламентських виборів у США, коли питання підтримки України з боку Америки буде одним з ключових, важливо, аби воно коректно транслювалось в Україні. 

Перші чотири епізоди подкасту присвячені Дональду Трампу, позиції республіканців щодо України, а також ставленню США до вступу України до НАТО. 

«Подкаст допомагає українським експертам та журналістам розібратись у тонкощах американської політики та відносинах США з Україною. Ми вже отримували фідбек від аудиторії про те, що подкаст допоміг не потрапити на гачок фейків та дезінформації. Також ми ведемо однойменний телеграм-канал "На Вашингтонщині", де публікуємо авторські інтерпретації новин, аналітичні матеріали», — додає другий автор проєкту, виконавчий директор ГО «Інститут американістики» Арсен Мартищук.

Подкаст доступний на трьох платформах: YouTube, Soundcloud, Apple Podcast

Інститут американістики — нова громадська організація, заснована у 2023 році,  метою якої є сприяння вивченню американської політики та популяризація двосторонніх відносин між Україною та Америкою. Співзасновниками організації стали аналітики та експерти з американської політики Владислав Фарапонов та Арсен Мартищук. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що «Центр спільних дій» запустив подкаст про рішення влади «Почуті / По суті». Він розповідає про те, як влада ухвалює важливі рішення і чи залучає всі заінтересовані сторони до цього процесу.

Також нагадуємо про те, що у перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки «Українському радіо» передача доступна на окупованих територіях. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

Крім того, рекомендуємо  подкаст «Медіуми» від «Детектора медіа». У ньому Наталка Соколенко та Вадим Міський виступають посередниками між світом медіа та споживачами інформації та розбирають історії, в які нас втягує медіаіндустрія.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
992
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду