У Латвії заблокували ще кілька сайтів з російською пропагандою

У Латвії заблокували ще кілька сайтів з російською пропагандою

15 Грудня 2023
884
15 Грудня 2023
09:54

У Латвії заблокували ще кілька сайтів з російською пропагандою

884
Санкції проти росЗМІ в європейських країнах є частиною обмежувальних заходів, пов'язаних із діями Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні.
У Латвії заблокували ще кілька сайтів з російською пропагандою
У Латвії заблокували ще кілька сайтів з російською пропагандою

Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) обмежила доступ у Латвії ще до п'яти сайтів, які поширюють російський пропагандистський контент.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на NEPLP.

Приводом для такого кроку стала заява Ради Євросоюзу про вжиття обмежувальних заходів у рамках санкцій проти RT Balkan, Oriental Review, «Царьград», New Eastern Outlook і Katehon. Відповідно, у Латвії вирішено закрити доступ до сайтів, пов'язаних із цими каналами: lat.rt.rs, rt.rs, m-by.tsargrad.tv, journal-neo.org, katehon.com.

NEPLP зазначає, що закон про національні санкції передбачає: санкції, встановлені у правилах Європейського Союзу, є обов'язковими і безпосередньо застосовуються Латвією. Тому країна мала відреагувати на доповнення до санкцій.

Рішення NEPLP можна оскаржити протягом одного місяця з дня набрання ним чинності, проте це не зупиняє його дію.

Латвійська національна рада з електронних ЗМІ після початку Росією повномасштабної війни проти України обмежила доступ до значної кількості сайтів, пов'язаних із російськими пропагандистськими ЗМІ.

Санкції проти російських медіа є частиною обмежувальних заходів, пов'язаних із діями Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що парламент Латвії підтримав Концепцію нацбезпеки, яка серед іншого передбачає з 2026 року заборону Латвійському телебаченню та Латвійському радіо мовлення російською мовою.

Також ми писали про те, що редакційна рада телебачення Латвії заборонила трансляції служб філії Ризького монастиря через молитви за патріарха Кирила.

Читайте також: 

Фото: InfoResist / «24 канал»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
884
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду