У Москві затримали головного редактора «Новой газеты» Сергія Соколова

У Москві затримали головного редактора «Новой газеты» Сергія Соколова

29 Лютого 2024
3224
29 Лютого 2024
15:46

У Москві затримали головного редактора «Новой газеты» Сергія Соколова

3224
Силовики управління з боротьби з екстремізмом затримали головреда для складання адмінпротоколу про «дискредитацію Збройних сил РФ». У червні 2023 року Генпрокуратура Росії визнала «Новую газету» «небажаною організацією».
У Москві затримали головного редактора «Новой газеты» Сергія Соколова
У Москві затримали головного редактора «Новой газеты» Сергія Соколова

У Москві силовики управління Міністерства внутрішніх справ РФ із боротьби з екстремізмом (так званого центру «Э») затримали головного редактора опозиційного видання «Новая газета» Сергія Соколова. Про це повідомляється в телеграм-каналі видання.

Як повідомляє видання, Соколова доставили до відділу поліції для складання адміністративного протоколу за статтею «Про дискредитацію Збройних сил РФ».

Розгляд адміністративної справи проходитиме у Перовському суді Москви, час розгляду поки що невідомий. До матеріалів справи додано експертизу.

Сергій Соколов упродовж багатьох років очолював відділ розслідувань «Новой газеты». Він почав виконувати обов'язки головного редактора у вересні 2023 року після того, як Дмитро Муратов пішов з посади через статус «іноагента». У листопаді колектив газети обрав Соколова на посаду головного редактора.

У березні 2022 року редакція «Новой газеты» повідомила, що призупиняє вихід на сайті, у соцмережах та на папері до закінчення війни в Україні. Таке рішення було пов’язане з другим попередженням на адресу видання від Роскомнагляду. У червні 2023 року Генпрокуратура Росії визнала це видання «небажаною організацією». Втім, станом на зараз сайт і соцмережі видання працюють.

У квітні 2022-го колишні журналісти російської «Новой газеты» виїхали за кордон та запустили новий проєкт — «Новая газета. Европа». Його головним редактором став Кирило Мартинов.

У лютому 2024-го «Новая газета. Европа» відкрила філію в Парижі за підтримки «Репортерів без кордонів». Наразі видання також має філії в Латвії та Німеччині. За даними RSF, на ресурсі, що має російськомовну та англомовну версію, щомісяця фіксують близько 5 млн відвідувань.

Фото: Сергей Соколов / novayagazeta.eu

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3224
Читайте також
08.01.2024 12:06
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 700
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду