Кореспондента іспанської El Mundo вислали з Росії

Кореспондента іспанської El Mundo вислали з Росії

21 Березня 2024
921
21 Березня 2024
15:14

Кореспондента іспанської El Mundo вислали з Росії

921
Останнім часом Ксав'є Колас писав про акції протесту дружин російських військових, і до нього звертались правоохоронці з вимогою припинити це робити.
Кореспондента іспанської El Mundo вислали з Росії
Кореспондента іспанської El Mundo вислали з Росії

Репортера іспанської газети El Mundo Ксав'є Коласа вислали з Росії. У вівторок, 19 березня, йому відмовили у продовженні журналістської акредитації, повідомивши, що протягом 24 годин він має залишити територію РФ. Про це йдеться в матеріалі  El Mundo.

Колас протягом останніх 12 років був спеціальним кореспондентом цього видання в Росії та Україні. Висвітлював події під час Євромайдану в Києві, розповідав про падіння уряду Януковича, окупацію Криму, війну на Донбасі та повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

«Важко за одну ніч впихнути дванадцять років свого життя в три валізи і зачинити двері, знаючи, що наступного дня ця квартира стане для тебе забороненою територією. Ми, кореспонденти, знаходимося там, де нам дозволяють бути, але нікому не дозволяємо вказувати нам, що говорити та чого не говорити», — цитує свого журналіста іспанське медіа.

Перші шпальти El Mundo зі статтями Ксав'є Коласа

Останнім часом журналіст висвітлював протести дружин російських мобілізованих. Як пише El Mundo, через це до Коласа приходили поліцейські та вимагали, щоб він припинив писати про ці акції, які газета називає однією з небагатьох видимих ознак невдоволення війною.

Як повідомляв «Детектор медіа», у серпні 2023 року Міністерство закордонних справ Росії не продовжило візу кореспондентці Politico Єві Хартог та дало їй шість днів на те, щоб покинути країну. Хартог, яка працювала в Москві 10 років, повідомили, що таке рішення ухвалили «відповідні органи», не надавши ніякої додаткової інформації. 

Фото: El Mundo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
921
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду