detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.02.2024 15:46
У Москві затримали головного редактора «Новой газеты» Сергія Соколова
У Москві затримали головного редактора «Новой газеты» Сергія Соколова
Силовики управління з боротьби з екстремізмом затримали головреда для складання адмінпротоколу про «дискредитацію Збройних сил РФ». У червні 2023 року Генпрокуратура Росії визнала «Новую газету» «небажаною організацією».

У Москві силовики управління Міністерства внутрішніх справ РФ із боротьби з екстремізмом (так званого центру «Э») затримали головного редактора опозиційного видання «Новая газета» Сергія Соколова. Про це повідомляється в телеграм-каналі видання.

Як повідомляє видання, Соколова доставили до відділу поліції для складання адміністративного протоколу за статтею «Про дискредитацію Збройних сил РФ».

Розгляд адміністративної справи проходитиме у Перовському суді Москви, час розгляду поки що невідомий. До матеріалів справи додано експертизу.

Сергій Соколов упродовж багатьох років очолював відділ розслідувань «Новой газеты». Він почав виконувати обов'язки головного редактора у вересні 2023 року після того, як Дмитро Муратов пішов з посади через статус «іноагента». У листопаді колектив газети обрав Соколова на посаду головного редактора.

У березні 2022 року редакція «Новой газеты» повідомила, що призупиняє вихід на сайті, у соцмережах та на папері до закінчення війни в Україні. Таке рішення було пов’язане з другим попередженням на адресу видання від Роскомнагляду. У червні 2023 року Генпрокуратура Росії визнала це видання «небажаною організацією». Втім, станом на зараз сайт і соцмережі видання працюють.

У квітні 2022-го колишні журналісти російської «Новой газеты» виїхали за кордон та запустили новий проєкт — «Новая газета. Европа». Його головним редактором став Кирило Мартинов.

У лютому 2024-го «Новая газета. Европа» відкрила філію в Парижі за підтримки «Репортерів без кордонів». Наразі видання також має філії в Латвії та Німеччині. За даними RSF, на ресурсі, що має російськомовну та англомовну версію, щомісяця фіксують близько 5 млн відвідувань.

Фото: Сергей Соколов / novayagazeta.eu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY