Рефат Чубаров запропонував відновити cплату Москвою данини Кримському ханству

Рефат Чубаров запропонував відновити cплату Москвою данини Кримському ханству

12 Березня 2024
9526
12 Березня 2024
11:28

Рефат Чубаров запропонував відновити cплату Москвою данини Кримському ханству

9526
Такий крок голова Меджлісу кримськотатарського народу запропонував зробити у відповідь на намір Кремля визнати «незаконним» передачу Криму Україні в 1954 році.
Рефат Чубаров запропонував відновити cплату Москвою данини Кримському ханству
Рефат Чубаров запропонував відновити cплату Москвою данини Кримському ханству

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров відповів Кремлю на його наміри визнати «незаконним» рішення радянської влади в 1954 році передати Україні Крим. Як повідомлялось, 11 березня 2024 року до держдуми РФ внесено такий законопроект, ініціаторами якого виступили російський депутат Костянтин Затулін та сенатор із Криму Сергій Цеков.

«Кремль платив данину “історично російському Криму” до 1700 року. Здається, настав час відновити», — написав Чубаров у фейсбуку.

Тож у якості асиметричної відповіді на законопроєкт Затуліна і Цекова голова Меджлісу пропонує: 

  • Верховній Раді України звернутися до Великих Національних Зборів Туреччини (Türkiye Büyük Millet Meclisi) із закликом анулювати статтю VIII Константинопольського мирного договору, укладеного в 1700 році між Російським царством та Османською імперією, згідно з якою Москва була звільнена від сплати щорічної данини /податку Кримському ханству;
  • Меджлісу кримськотатарського народу спільно з Міністерством фінансів України визначити та подати Кабінету Міністрів України обсяг невиплаченої РФ суми данини/податків у період з 3 липня 1700 року по 23 серпня 1991 року та з 27 лютого 2014 року по день, що передуватиме відновленню державного суверенітету України над  Кримом;
  • Кабінету Міністрів України затвердити обсяг невиплаченої РФ суми данини/податків у період з 3 липня 1700 року по 23 серпня 1991 року та з 27 лютого 2014 року до дня, що передуватиме відновленню державного суверенітету України над Кримом, та передбачити її стягнення до бюджету Автономної Республіки Крим при виплаті РФ репарацій за збитки, завдані Україні внаслідок російської військової агресії.

Свій допис Чубаров проілюстрував тим самим договором 1700 року між Російським царством та Османською імперією, згідно з яким Москва була звільнена від сплати щорічної данини.

Читайте також: 

Фото: Рефат Чубаров / gettyimage

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9526
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
46 дн. тому
Справа в тому що одні зможуть втілити свої задуми у життя, а у інших це так і залишиться пихатою дотепністтю корумпованого гладкого, який харчується Україною у безпечному Києві. В цей час засліплені малоправославні стрибають від радості не розуміючи що саме вони зараз годують подібних корумпованих. Корупція понад усе! Слава корумпованим!
ЛЕОНІД
46 дн. тому
Більше 300 рокв , до 1700 року, московія була улусом Золотої Орди! Платили данину , князі їздили на уклін до хана за дозволом на князівство! Виходячи з того , як далеко в історію " залазять" московити , правда трактуючи її як їм заманеться , чому татарському народу не добиватися щоб Туреччина анулювала договір 1700 року і не відновила право татарського народу на законну данину від московії !
Юрій
46 дн. тому
Дякую пану Чубарову за дотепну ідею. Так тримати!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду