Французький журнал L'Obs присвятив номер Україні та другій річниці вторгнення

Французький журнал L'Obs присвятив номер Україні та другій річниці вторгнення

22 Лютого 2024
481
22 Лютого 2024
16:42

Французький журнал L'Obs присвятив номер Україні та другій річниці вторгнення

481
Авторами цього номеру є виключно українці, на обкладинці зображена українська захисниця Ганна Васик.
Французький журнал L'Obs присвятив номер Україні та другій річниці вторгнення
Французький журнал L'Obs присвятив номер Україні та другій річниці вторгнення

Французький щотижневий журнал L'Obs присвятив свій номер Україні до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії. Про це «Суспільне Культура» повідомила пресслужба Українського інституту, за підтримки якого пройшов вечір презентації номеру.

За словами редакції, у свіжому номері автори й авторки розповідають про країну, яка перебуває у стані війни, але «де оптимізм перемагає фаталізм», оскільки більшість українців не бачить іншого виходу з цієї війни, окрім як повернення України до кордонів 1991 року.

«Їхні голоси мають бути почуті на нашому боці Європи. Українці захищають наше майбутнє. Тож не забуваймо про це», — йдеться в журналі.

Авторами цього номеру є виключно українці. Зокрема, випуск містить:

  • інтерв'ю з головною редакторкою «Української правди» Севгіль Мусаєвою;
  • перші сторінки нової книги Артема Чапая, яка нещодавно вийшла у Франції, — «Звичайні люди не носять кулеметів» («Les gens ordinaires ne portent pas de mitraillettes»);
  • статтю-щоденник письменника Андрія Куркова про Україну в другу річницю повномасштабної війни;
  • текст поетки Любові Якимчук про те, чому українська мова є прихистком для українців, у той час як російська вважається мовою катів;
  • статтю режисерки Ірини Цілик у пам'ять про Вікторію Амеліну, яка загинула від російської ракети в Краматорську в липні 2023 року;
  • статтю філософа Костянтина Сігова про європейські гуманістичні цінності українців та спротив брутальній силі й нігілізму, що цінуються серед росіян;
  • уривки з книги «Листи кохання та війни» Павла та Вікторії Матюшів — влітку 2023 року їхнє листування публікували в журналі.

Примірник вийшов із двома обкладинками, на одній із них зображена українська захисниця Ганна Васик. Фото для обкладинки зробила Дар'я Свертілова.

«"Не забувайте нас!" Ці слова нагадували нам про нескінченну прірву, що існувала між нами, журналістами, які поверталися в мирну країну і переходили до іншої теми, і ними, нашими українськими співрозмовниками, для яких залишилася лише одна новина  війна», — пояснюють ідею створення номера журналістки L'Obs Доан Бюі та Селін Люссато.

Як повідомляв «ДМ», у лютому одна з найбільших газет Франції Libération другий рік поспіль підготувала спеціальний випуск, присвячений Україні.

На 20 сторінках випуску можна прочитати репортажі французьких журналістів із різних куточків України, зокрема Харківщини, Донеччини, півдня та заходу, про життя пересічних українців в умовах війни. Серед матеріалів також — портрет Володимира Зеленського через два роки повномасштабного вторгнення, розмова з фотографом Євгеном Малолєткою, а також стаття про те, як в українській армії спільно воюють члени родин, як-от брати, чоловік та дружина чи батько й син. 

Фото: Микола Колісник / Український інститут

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
481
Читайте також
17.01.2024 14:44
Інга Вишневська
Анастасія Голумбйовська
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду