Померла журналістка та активістка Леся Джадан

Померла журналістка та активістка Леся Джадан

14 Лютого 2024
6443
14 Лютого 2024
09:56

Померла журналістка та активістка Леся Джадан

6443
Багаторічна редакторка чернігівського тижневика «Деснянка» з перших днів війни займалась волонтерством.
Померла журналістка та активістка Леся Джадан
Померла журналістка та активістка Леся Джадан

Пішла з життя волонтерка, багаторічна редакторка чернігівського тижневика «Деснянка», паст-президентка Ротарі клубу «Київ-Столиця» Леся Джадан. Про це повідомила Національна спілка журналістів України.

Широкомасштабне вторгнення РФ в Україну застало Лесю та її родину в Києві. Чинний президент Ротарі-клубу Руслан Краплич пішов у ТрО, а Леся Джадан взяла на себе його обов’язки. 

«Допомога постраждалим від російської агресії родинам, рятувальникам, комунальникам, військовим. Від модульних будиночків — до відбудови навчальних закладів, від турнікетів — до фронтових евакуаційних автомобілів та спецтехніки для рятувальників, від медикаментів — до речей першої потреби і продуктових наборів. А ще — генератори, водяні фільтри, пічки для обігріву та готування їжі на передовій. Все це в режимі нонстоп, 516 днів її президентства, а потім — активна діяльність в Клубі, в тому ж режимі. Величезний безцінний внесок зробила наша Леся у майбутню перемогу України», — написали колеги активістки з Ротарі-клубу «Київ-Столиця» у фейсбуку.

Водночас, за їхніми словами, Леся залишалась відданою журналістській справі і мріяла відновити вихід тижневика «Деснянка» у друкованій версії.

«Леся горіла служінням — вона роздавала власне світло іншим людям, дарувала надію, порятунок, допомогу. Якби не війна, її тепла і світла вистачило б на довгі роки. Вона віддала своє життя, рятуючи та допомагаючи, як свічка, яка освітлює шлях для інших», — кажуть друзі Джадан.

Прощання з активісткою і медійницею Лесею Джадан відбудеться в середу, 14 лютого, о 13:00 на Байковому цвинтарі в Києві. 

У Лесі залишилися троє малих дітей, чоловік, сестра та мама. Команда «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття рідним, друзям та колегам Лесі Джадан і тужить разом з ними. 

Фото: фейсбук Лесі Джадан

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6443
Читайте також
04.03.2024 19:50
Захар Злива
«Детектор медіа»
6 096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду