В боях за Україну загинув громадський активіст і воїн ЗСУ Дмитро Лисенко

В боях за Україну загинув громадський активіст і воїн ЗСУ Дмитро Лисенко

3 Травня 2024
5672
3 Травня 2024
21:27

В боях за Україну загинув громадський активіст і воїн ЗСУ Дмитро Лисенко

5672
Дмитро Лисенко з початку повномасштабного вторгнення вступив до лав Сил оборони, мав поранення, але знову повернувся на фронт.
В боях за Україну загинув громадський активіст і воїн ЗСУ Дмитро Лисенко
В боях за Україну загинув громадський активіст і воїн ЗСУ Дмитро Лисенко

У бою на Авдіївському напрямку загинув боєць 109 окремої бригади територіальної оборони, громадський активіст з Покровська Донецької області Дмитро Лисенко. 

Про це повідомили п`ятий Президент України, народний депутат Петро Порошенко та активісти молодіжного крила партії "Європейська Солідарність" - ГО “Солідарна молодь”. 

“Чергова неймовірно болюча втрата для нашої команди та всієї України, - написав Петро Порошенко. - У бою на Авдіївському напрямку загинув наш Дмитро Лисенко, лідер “Солідарної молоді” Покровська й відомий активіст, якого знало все місто. 

Пам’ятаю, як він брав участь у наших заходах на Донеччині ще до 24 лютого… А після повномасштабного вторгнення вступив до лав Сил оборони, воював, мав поранення, але щоразу повертався до служби”.  

Петро Порошенко розповів, що Дмитро був людиною, з якою багато людей пов’язували майбутнє Донеччини, її відбудову та розвиток, “людиною, яка є символом нового покоління молодих жителів Донеччини: патріотичних, сміливих, розумних, відкритих до світу. 

Справжній інтелектуал, який багато думав, шукав шляхи вирішення проблем, сумнівався, ухвалював складні рішення. Полум’яний патріот і рішучий воїн, який кров’ю, потом, а, врешті, й життям довів свою віру у святі ідеї розбудови української державності. Він категорично не терпів несправедливості й всіма силами боровся за правду, як у цивільному житті, так і на фронті. 

Дмитро всім серцем любив Донеччину. Як він казав, землю, на якій жили його предки і на якій житимуть його діти. Землю, заради якої він жив і заради якої він загинув у бою. Землю, яку в пам’ять про нього ми маємо захистити та відбудувати”. 

У Дмитра Лисенка залишилися дружина і маленька донечка.  

“Рішучий. Справжній. Щирий патріот, воїн, чоловік та молодий батько. Він воював за землю, яку так сильно любив. За землі, на яких виросло не одне покоління його родини. Там він і загинув.  

Дмитро Лисенко, боєць 109 окремої бригади територіальної оборони, лідер Солідарної молоді Покровська. Разом ми стояли на акціях. Разом ми проходили тренінги. Разом ми боролися за європейське майбутнє України”, - такими словами віддали шану своєму соратникові активісти “Солідарної молоді”.  

Фото: Дмитро Лисенко/фейсбук-сторінка Петра Порошенка 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5672
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду