Помер творець і багаторічний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий

Помер творець і багаторічний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий

9 Листопада 2023
1698
9 Листопада 2023
17:58

Помер творець і багаторічний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий

1698
Прощання з Паличем, як називали його в редакції, відбудеться в суботу, 11 листопада, у великому залі київського крематорію.
Помер творець і багаторічний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий
Помер творець і багаторічний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий

Сьогодні, 9 листопада, на 77-му році життя не стало Володимира Мостового — творця й першого редактора «Дзеркала тижня». Про це повідомило видання, яке він очолював 17 років — з 1994-го по 2011-й. 

«Сьогодні не стало Володимира Павловича Мостового. На 77-му році життя пішов творець “Дзеркала Тижня”. Людина, яка 17 років — з 1994-го по 2011-й — відстояла біля керма нашого видання. Яка створила колектив. Заклала моральний кодекс “Дзеркала» і всі 29 років забезпечувала клімат-контроль у нашій професійній родині. Ми втратили людину, яка мала енциклопедичні знання, унікальне почуття гумору й такту, оптимізм і колосальну віру в Україну. Сьогодні дуже багато хто втратив не лише Вчителя, а й рідну і близьку людину», — написали співробітники редакції «Дзеркала тижня».

«Не буде подушечок з орденами, — йдеться у повідомленні. — Як журналіст Володимир Павлович не вважав для себе за можливе приймати ласки будь-якої влади. У людини, яка створила перше в Незалежній Україні аналітичне та розслідувальне видання, не буде місця на центральній алеї Байкового кладовища — він залишиться з родиною, в якій завжди черпав сили та віддавав їх Справі, друзям, колегам. Як заповіт Палич залишив нам дві розкоші, котрі цінував найбільше: волю та любов до людей. Без цих двох цінностей, як учив нас Палич усім своїм майже шістдесятирічним журналістським життям, не буде ні нашого видання, ні нашої країни. Воля й Люди! Пам'ятаємо. Вдячні. Боляче. Світла пам'ять».

Прощання відбудеться в суботу о 12:00 у великому залі київського крематорію за адресою вулиця Байкова, 16.

Редакція «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам Володимира Павловича й тужить разом з ними.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1698
Читайте також
10.11.2023 13:00
Інна Ведернікова
для «Детектора медіа»
2 145
09.11.2023 22:28
Микола Вересень
для «Детектора медіа»
857
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ihor Orushchak
174 дн. тому
Це слова Наталії Балюк. Я пам'ятаю. Проходив повз редакцію ''Суботня пошта'' за В.А.Ющенка в 2006 році у вересні на Огієнка. А Рахманін тоже у Дзеркалі і бачив у Дрогобич. +Вічна пам'ять.пану В.Мостовому.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду