detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
14.02.2024 09:56
Померла журналістка та активістка Леся Джадан
Померла журналістка та активістка Леся Джадан
Багаторічна редакторка чернігівського тижневика «Деснянка» з перших днів війни займалась волонтерством.

Пішла з життя волонтерка, багаторічна редакторка чернігівського тижневика «Деснянка», паст-президентка Ротарі клубу «Київ-Столиця» Леся Джадан. Про це повідомила Національна спілка журналістів України.

Широкомасштабне вторгнення РФ в Україну застало Лесю та її родину в Києві. Чинний президент Ротарі-клубу Руслан Краплич пішов у ТрО, а Леся Джадан взяла на себе його обов’язки. 

«Допомога постраждалим від російської агресії родинам, рятувальникам, комунальникам, військовим. Від модульних будиночків — до відбудови навчальних закладів, від турнікетів — до фронтових евакуаційних автомобілів та спецтехніки для рятувальників, від медикаментів — до речей першої потреби і продуктових наборів. А ще — генератори, водяні фільтри, пічки для обігріву та готування їжі на передовій. Все це в режимі нонстоп, 516 днів її президентства, а потім — активна діяльність в Клубі, в тому ж режимі. Величезний безцінний внесок зробила наша Леся у майбутню перемогу України», — написали колеги активістки з Ротарі-клубу «Київ-Столиця» у фейсбуку.

Водночас, за їхніми словами, Леся залишалась відданою журналістській справі і мріяла відновити вихід тижневика «Деснянка» у друкованій версії.

«Леся горіла служінням — вона роздавала власне світло іншим людям, дарувала надію, порятунок, допомогу. Якби не війна, її тепла і світла вистачило б на довгі роки. Вона віддала своє життя, рятуючи та допомагаючи, як свічка, яка освітлює шлях для інших», — кажуть друзі Джадан.

Прощання з активісткою і медійницею Лесею Джадан відбудеться в середу, 14 лютого, о 13:00 на Байковому цвинтарі в Києві. 

У Лесі залишилися троє малих дітей, чоловік, сестра та мама. Команда «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття рідним, друзям та колегам Лесі Джадан і тужить разом з ними. 

Фото: фейсбук Лесі Джадан

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY