Не стало відомої журналістки Алли Єрьоменко

Не стало відомої журналістки Алли Єрьоменко

22 Березня 2024
3448
22 Березня 2024
16:39

Не стало відомої журналістки Алли Єрьоменко

3448
Алла майже 25 років працювала в «Дзеркалі тижня» і була авторитетною експерткою у сфері економіки та енергетики.
Не стало відомої журналістки Алли Єрьоменко
Не стало відомої журналістки Алли Єрьоменко

Пішла з життя Алла Єрьоменко — українська журналістка, яка майже 25 років пропрацювала у «Дзеркалі тижня». Про це повідомляє Zn.ua.

«Не стало нашої колеги, друга та відомої журналістки. Близько 25 років Алла Іванівна віддавала своє життя читачам “Дзеркала тижня”. Вона першою в Україні розкрила секрети газових, атомних та нафтових схем, на яких вишиковувалися найбільші корупційні капітали та олігархічні імперії. Її тексти були обов'язковими для прочитання міністрами, головами Нафтогазів, прем'єрами та президентами», — написали про Аллу колеги по редакції.

Журналіст Ігор Москалевич, редакторка відділу енергетичної безпеки Алла Єрьоменко та український політик (народний депутат, міністр оборони, прем'єр-міністр) Юрій Єхануров у редакції «ДТ»

Вони згадали, що один з останніх текстів Алли Єрьоменко вийшов в ZN.ua у страшному березні 2022-го. Тоді вона взялася волонтерити в Червоному Хресті і під кулями допомагала рятувати мешканців будинку для літніх людей у Дмитрівці, що під Києвом, поблизу Бучі та Ірпеня. Алла надсилала короткі нотатки-почуття і фото, які потім склалися в статтю-свідчення. 

«Її Душа-Всесвіт, ми впевнені, якось трансформується в нашому неосяжному й нез’ясовному просторі й продовжуватиме дихати, любити й відчувати без образ і докорів, як уміла тільки Алла», — кажуть у команді ZN.ua.

Алла Єрьоменко із засновником і багаторічним головним редактором «Дзеркала тижня» Володимиром Мостовим

Алла Єрьоменко народилася 11 лютого 1968 року. Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка. У 1997–2020 роках працювала редакторкою відділу економічної/енергетичної безпеки в «Дзеркалі тижня», була експерткою з питань енергетики, а також спеціальною кореспонденткою журналу «ЕнергоБізнес». У неї залишилися мама, брат і племінники.

Колектив «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття колегам Алли Єрьоменко, її рідним і близьким та безмежно тужить разом з ними.

Фото: ZN.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду