Вийшов тизер комедії «Крашанка» зі Станіславом Бокланом та Олесею Жураківською в головних ролях (ВІДЕО)

Вийшов тизер комедії «Крашанка» зі Станіславом Бокланом та Олесею Жураківською в головних ролях (ВІДЕО)

12 Лютого 2024
4954
12 Лютого 2024
14:10

Вийшов тизер комедії «Крашанка» зі Станіславом Бокланом та Олесею Жураківською в головних ролях (ВІДЕО)

4954
Стрічку про несподівану зустріч трьох поколінь родини Забіяк зняв Mamas Film Production за підтримки Starlight Media та Film.ua Group, а також Володимира Бородянського.
Вийшов тизер комедії «Крашанка» зі Станіславом Бокланом та Олесею Жураківською в головних ролях (ВІДЕО)
Вийшов тизер комедії «Крашанка» зі Станіславом Бокланом та Олесею Жураківською в головних ролях (ВІДЕО)

Творці художнього фільму «Крашанка» опублікували на фейсбук-сторінці стрічки тизер і повідомили, що картина вийде у прокат 25 квітня, до Великодня.

У коментарі «Детектору медіа» продюсерка фільму, співзасновниця Mamas Film Production Алла Липовецька підтвердила цю інформацію, а також розповіла про свою закоханість у «Крашанку» ще на стадії заявки і про те, як вдалося створити повнометражну кінокартину в умовах обмеженого бюджету та без підтримки Держкіно.

У фільмі «Крашанка» йдеться про несподівану зустріч трьох поколінь родини Забіяк. Цих людей, дуже різних за цілями і прагненнями в житті, об’єднує єдина мрія — про перемогу нашої країни над ворогом.

Головну роль —батька родини Івана Андрійовича Забіяки — виконав народний артист України, актор кіно і театру Станіслав Боклан. У ролі його старшої доньки — заслужена акторка Олеся Жураківська, сина Забіяки зіграв Володимир Гладкий, молодшу доньку — акторка Дар’я Легейда.

Автори сценарію — Юрій Микуленко та Дмитро Григоренко, режисер-постановник — Тарас Дудар, оператор-постановник — Сергій Крутько, продюсерки — Алла Липовецька і Марина Квасова.

Виробництвом стрічки займався Mamas Film Production за підтримки медіагруп Starlight Media і Film.ua Group та продюсера Володимира Бородянського.

«Три покоління родини, впізнавана реальність сьогодення, одна мрія на всіх і візуалізація бажань нашого народу — комедія “Крашанка” зарядить гумором, вірою і обов’язкова до перегляду», — анонсують творці стрічки.

У коментарі «Детектору медіа» Алла Липовецька згадала, що ще на стадії ознайомлення із заявкою, яку їй показали сценаристи Юрій Микуленко і Дмитро Григоренко, вона «закохалась у цей проєкт».

Як уточнила Алла, Юрій та Дмитро мають велику фільмографію, раніше вони співпрацювали з «Кварталом 95», зокрема над створенням серіалу «Слуга народу». Разом із ними ще перед початком повномасштабного російського вторгнення Mamas Film Production створив комедійний фільм «ДВРЗ. Операція “Новий рік”», а зараз спільно з ними продакшн розробляє 24-серійну комедію.

«Коли ми заснували ОУП (Об'єднання українських продюсерів. — “ДМ”), однією з ідей для наших перших документальних фільмів була ідея зняти фільм про рятування тварин. Першими, кому я зателефонувала із пропозицією співпрацювати, були саме Юра і Дмитро. І ми, хто створив ОУП, і вони добре знали, як робити серіали, але були аматорами у створенні саме документальних фільмів. Але нас об’єднало розуміння, що ми хочемо розповісти світу, що відбувається в Україні, і в результаті ми таки створили фільм, який називається “Дев’ять життів”», — розповіла продюсерка.

Від самого початку Алла Липовецька разом зі своїми колегами розуміла, що доведеться створювати кіно в умовах обмеженого бюджету.

«Після того, як ми закохалися в ідею проєкту “Крашанка”, ми з Мариною Квасовою зрозуміли дві речі: по-перше, що нам потрібно знайти кошти на виробництво і, по-друге, що ми маємо знайти такі сценарні, режисерські, операторські рішення, щоб розповісти нашу історію коштом бюджету, трошки більшого за телевізійний. Ну, і, звісно, нам було важливо, щоби всі, хто знімався у цьому фільмі, погодились на телевізійні гонорари, які є меншими за кіношні», — сказала продюсерка.

За її словами, на моменті, коли вже стартували зйомки, вона разом із Мариною Квасовою презентувала проєкт декільком великим гравцям на ринку, щоб залучити кошти, необхідні на постпродакшн. У результаті Mamas Film Production вдалося зацікавити Starlight Media: медіахолдинг вирішив придбати телевізійні права на майбутній фільм і долучився до фінансування постпродакшну. Наразі відомо, що телевізійна прем'єра стрічки «Крашанка» планується в ефірі каналу ICTV2.

«Ми дуже хочемо, щоб наш фільм подивилися, щоб глядачі пішли в кіно, коли “Крашанка” з’явиться в прокаті, і своєю зацікавленістю підтримали наше бажання створювати більше якісних, цікавих українських стрічок», — додала у своєму коментарі Алла Липовецька.

Читайте також:

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», художній фільм режисерки Ірини Цілик «Я і Фелікс» вийде в українському прокаті 11 квітня. Наразі український продакшн ForeFilms, який працював над виробництвом картини, опублікував офіційний трейлер.

Три українські фільми — «Редакція» Романа Бондарчука, «Intercepted» («Мирні люди») Оксани Карпович і «Трошки чужа» Світлани Ліщинської — ввійшли до програми 74-го Берлінського кінофестивалю, який розпочнеться 15 лютого.

Режисер Дмитро Грешко та члени його команди, разом із якою він працює над створенням документального фільму «Дівія» про вплив повномасштабного російського вторгнення на природу України, презентували другий тизер стрічки.

Фото: фейсбук-сторінка фільму «Крашанка»; пресслужба ICTV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4954
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду