Канал «Дім» покаже прем’єру художнього фільму «Герої»

Канал «Дім» покаже прем’єру художнього фільму «Герої»

25 Лютого 2024
694
25 Лютого 2024
16:18

Канал «Дім» покаже прем’єру художнього фільму «Герої»

694
За сюжетом стрічки, троє літніх ветеранів кривавої війни проводять залишок життя на терасі Будинку ветеранів і роблять усе, щоб не думати про близьку смерть.
Канал «Дім» покаже прем’єру художнього фільму «Герої»
Канал «Дім» покаже прем’єру художнього фільму «Герої»

У неділю, 25 лютого, о 20:45 на телеканалі «Дім» відбудеться прем’єра драми «Герої», знятої за мотивами п’єси Жеральда Сіблейраса «Вітер гуде у тополях». Про це повідомила пресслужба державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України».

Картина розповідає про трьох літніх ветеранів війни, які проводять залишок життя на терасі Будинку ветеранів і роблять усе, щоб не думати про близьку смерть. Вони жартують, вдаються до різноманітних розіграшів і, зрештою, наважуються втекти, щоб стати вільними.

Режисером і автором сценарію стрічки став Кирило Бін. За його словами, команда «Героїв» відійшла від названих Сіблейрасом обставин і подій, що були взяті за основу п'єси.

«У творі Сіблейраса наші персонажі — конкретно французи, що перебувають у французькому пансіоні. І вони ветерани конкретно Першої Світової. Я дозволив собі нівелювати час та простір. І зробив героїв ветеранами якоїсь війни, якоїсь країни. Тому що впевнений — подібна рефлексія притаманна будь-кому, хто зіштовхнувся з війною впритул. Вони троє — це втілення того, з чим і ми зіткнемося за пару десятків років», — прокоментував Бін.

Головні ролі у фільмі зіграли Олексій Вертинський, Петро Панчук, Яків Кучеревський.

Фото: МПІУ

«Мій герой своїми вчинками підтверджує, що найважливіше — жити саме сьогодні. І його страшенно дратує, що вони проводять в цій альтанці свої нікчемні старі будні, тому він усіх підбурює вирушити кудись, щоб це все зламати. Займаючись своїми буденними справами, він зрозумів, що проґавив власне життя, і саме зараз надолужує втрачене», — розповів про свого героя Олексій Вертинський.

Варто зазначити, що постановка п’єси сучасного французького драматурга Жеральда Сіблейраса «Вітер шумить у тополях» в театрі Монпарнас отримала чотири номінації премії Мольєра. Героїчну комедію також ставлять у Великій Британії, Німеччині, США, Уругваї та інших країнах. 

Нагадаємо, напередодні на телеканалі «Дім» відбулася прем’єра серіалу «Моє кіно» режисера Сергія Сторожева. Проєкт став одним із переможців мистецького конкурсу на виробництво серіалів та фільмів сучасної тематики, який у 2023 році провело державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України».

Раніше  «Детектор медіа» повідомляв, що нині «Дім» працює над зйомками нового музичного проєкту «Муз_тренд», ведучим якого стане відомий радіоінтерв’юер, блогер Слава Дьомін. У проєкті йтиметься про сьогодення української музичної індустрії, вплив війни на культурний цех, зміну поколінь та появу нових імен, знакові явища й тенденції в українському шоубізнесі.

Фото: кадр з фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
694
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду