detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
09.02.2024 12:29
Мінкульт затвердив новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду
Мінкульт затвердив новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду
Як і раніше, у складі цієї ради — 9 осіб: двох визначає Президент, двох — МКІП, двоє членів — представники закладів культури, ще двоє — від громадських об’єднань.

У четвер, 8 лютого, Міністерство культури та інформаційної політики затвердило новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду. Про це йдеться у повідомленні на сайті МКІП. 

За квотою Президента до нового складу Наглядової ради УКФ увійшли художня керівниця театрально-видовищного закладу культури «Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра» Олеся Жураківська та генеральний директор державної установи «Український інститут» Володимир Шейко.

МКІП увів до Наглядової ради в. о. генерального директора — художнього керівника Національного ансамблю солістів «Київська камерата» Богдану Півненко та генеральну директорку Film.ua Group Вікторію Ярмощук.

Крім цього, за результатами рейтингового інтернет-голосування членами ради стали:  

від закладів культури: 

від громадських об’єднань: 

Нагадаємо, наглядова рада — це один із органів управління Українського культурного фонду. Вона складається з дев’яти осіб: двох визначає Президент, двох — МКІП, два представники закладів культури, ще двоє — від громадських об’єднань. Голову фонду обирають окремо інші вісім членів і затверджують наказом МКІП.

Строк повноважень члена Наглядової ради становить три роки. Одна й та сама особа не може обіймати посаду члена Наглядової ради Фонду понад два строки поспіль.

Український культурний фонд  — державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва. Діяльність фонду координується МКІП.

Читайте також:

Фото: фейсбук-сторінка УКФ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY