Один раз УКФ вже хакнули. Громадському сектору потрібно об'єднатися, щоб це не сталося вдруге

Один раз УКФ вже хакнули. Громадському сектору потрібно об'єднатися, щоб це не сталося вдруге

6 Січня 2024
1326
6 Січня 2024
22:20

Один раз УКФ вже хакнули. Громадському сектору потрібно об'єднатися, щоб це не сталося вдруге

Богдан Логвиненко
Журналіст, письменник, засновник Ukraїner
1326
Голосування з обрання представників закладів культури та громадських об’єднань до складу Наглядової ради УКФ стартує 8 січня.
Один раз УКФ вже хакнули. Громадському сектору потрібно об'єднатися, щоб це не сталося вдруге
Один раз УКФ вже хакнули. Громадському сектору потрібно об'єднатися, щоб це не сталося вдруге
Три роки тому я вже  писав, що ми програли Український культурний фонд, який захопили ретроградні діячі, сексисти і навіть один громадянин рф.
На скріні  - один з численних подібних постів члена Наглядової ради УКФ за якісь лічені тижні до вторгнення рф. Перепрошую за цей треш, алн це потрібно, аби ви склали також своє враження про цю людину.
Як ми програли тоді? Ми не активізувалися і адекватні ГО пропустили час, коли можна подавати своїх представників у Наглядову раду, а також голосувальників, що обиратимуть цю наглядову.
За кілька днів це може відбутися вже вдруге. З прикрістю констатую, що головна культурна інституція країни може мати ось таке обличчя, як на цьому скріні. Обличчя невігластва, зневаги, обличчя комуністичного діяча культури.
Чому? Бо цього року цей член наглядової ради зі своїм товаріщєм знову в неї подався як кандидат, а також «завів» у голосувальники 40(!) своїх громадських організацій, зареєстрованих на себе, свого водія, дружину, колишню, друзів і подруг.
Загалом в нас 100 зареєстрованих голосувальників і 11 кандидатів. Кожен представник ГО може голосувати за 2 кандидатів. Вчора відбулась зустріч 15-20 ГО, що готові обʼєднатись довкола двох консолідованих кандидатів від «демократичних сил». На цій зустрічі було обрано мене та Володимира Вороб'я, та незабаром оголосять про своє зняття кілька інших кандидатів. Штука в тому, що ми вдвох або програємо (що поки значно більш імовірно, бо 20 незалежних менше за 40 кишенькових), або переможемо ретроградні кадри.
Володимир був дотичний до модерування стратегії УКФ у ще у 2020-му, є членом наглядової ради усім відомого Промприладу, моя історія з УКФ почалася у 2019-му, коли Ukraїner отримав першу підтримку, а згодом реалізував 6 спільних проєктів з УКФ, частина з яких отримала різноманітні премії та мільйонні охоплення. Як тільки у 2021 році УКФ «хакнули» вперше – ми відмовились від участі у конкурсах.
Робота у Наглядовій – волонтерська. Я усвідомлюю, що ми не зможемо подаватися на конкурси УКФ від ГО, допоки я є чинним головою організації, оскільки виникає конфлікт інтересів. Аби така історія, як зараз, більше не траплялась, конфлікт інтересів має бути врахований і серед голосувальників за Наглядову раду, бо зараз ці нешановні люди начебто нічого не порушують – заводячи 40 своїх ГОшок, аби проголосувати за самих себе. Це абсурд.
Закликаю обʼєднатись інших кандидатів у Наглядову, з якими особисто не знайомий: Микола Типусяк, Віктор Вінтоняк, Яна Барінова та Марина Богун. Закликаю також інші громадські організації, що зареєструвались як голосувальники, обʼєднатись.
Шановні ГО, також зверніть увагу, що кожен голосувальник голосує одразу за двох(!) кандидатів, ставте одразу дві пташки, аби один з ваших голосів не згорів, бо в кишенькових, як ви розумієте, цього точно не станеться).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1326
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду