УКФ прокоментував рішення суду про відшкодування Альбертові Цукренку моральної шкоди

УКФ прокоментував рішення суду про відшкодування Альбертові Цукренку моральної шкоди

28 Червня 2023
999
28 Червня 2023
17:00

УКФ прокоментував рішення суду про відшкодування Альбертові Цукренку моральної шкоди

999
У коментарі «Детектору медіа» Український культурний фонд уточнив, що суд насправді лише частково задовольнив позов журналіста.
УКФ прокоментував рішення суду про відшкодування Альбертові Цукренку моральної шкоди
УКФ прокоментував рішення суду про відшкодування Альбертові Цукренку моральної шкоди

Суд другої інстанції не повністю задовольнив позов журналіста і музиканта гурту «Хамерман знищує віруси» («ХЗВ») Альберта Цукренка проти Українського культурного фонду. Про це «Детектору медіа» повідомила пресслужба УКФ.

«Суд апеляційної інстанції погодився з тим, що Наглядова рада не мала повноважень виключати його з переліку потенційних експертів. Водночас, у задоволенні решти позовних вимог, а саме щодо захисту честі та гідності та отриманні винагороди за роботу експерта, яку він міг потенційно отримати, якби здійснював оцінку проєктів, суд пану Цукренку відмовив», — сказали у пресслужбі. 

У рішенні суду зазначено, що з УКФ стягнуть п'ять тисяч гривень на відшкодування завданої моральної шкоди Альбертові Цукренку, а також судові витрати по справі в розмірі майже трьох тисяч гривень.

Натомість журналіст у своєму позові оцінив моральну шкоду на суму 30 тисяч гривень.

«Позивачем не надано розрахунку заявленої ним до стягнення суми моральної шкоди та не зазначено, з яких саме об`єктивних критеріїв він виходив, заявляючи вимогу про стягнення моральної шкоди саме у розмірі 30 тисяч гривень», — йдеться в постанові суду.

У пресслужбі Фонду додали, що рішення про те, чи подавати касацію, поки що не ухвалили.

Згідно із судовою постановою, відомство може зробити це до 9 липня.

Тимчасовий в.о. голови Наглядової ради УКФ Юрій Артеменко, який у лютому минулого року запропонував виключити Альберта Цукренка зі списку кандидатів в експерти, у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що питанням стосовно касаційної скарги займається дирекція Фонду.

Водночас, на його думку, державним установам у будь-якому разі варто оскаржувати рішення суду. 

«Я вважаю, що будь-який державний орган незалежно від випадку має проходити весь цикл, аж до касації, і доводити справу до кінця. Якщо не подавати скаргу, то можуть виникати питання, чи орган змінив свою думку або ж домовився про щось тощо»— сказав Артеменко.

Нагадаємо, журналіста і музиканта гурту «Хамерман знищує віруси» («ХЗВ») Альберта Цукренка у лютому 2022-го виключили зі списку кандидатів в експерти через нібито «порушення моральних норм, які підривають авторитет інституту експертів». Таке рішення було ухвалене на установчій зустрічі експертних рад УКФ.

Графіка: УКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
999
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Федір
309 дн. тому
А от Юру Артеменка як притягти до відповідальності за його державоруйнівні подвиги на посаді 1) бредактора газети МИГ, Запорожьє, 2) народново дєпутата Украіни 3) губернатора Запоріжжя 4)галави Нацради України з питань РМ і ТБ 5) Керівника оцього фонду, від імені якого він зараз віщає.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду