Для воїнів ЗСУ запровадять курси з української мови, — Тарас Кремінь

Для воїнів ЗСУ запровадять курси з української мови, — Тарас Кремінь

29 Січня 2024
914
29 Січня 2024
21:33

Для воїнів ЗСУ запровадять курси з української мови, — Тарас Кремінь

914
Курси призначені для військових, які прагнуть удосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою.
Для воїнів ЗСУ запровадять курси з української мови, — Тарас Кремінь
Для воїнів ЗСУ запровадять курси з української мови, — Тарас Кремінь

Для військовослужбовців, які хочуть удосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою, відкриють мовні курси. Про це повідомив мовний омбудсман Тарас Кремінь під час зустрічі з оборонцями зі 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ, повідомляє сайт Уповноваженого із захисту державної мови.

«Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив важливість застосування державної мови у Збройних Силах України та інших військових формуваннях з оборонцями зі 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ», — йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі мовний омбудсман розповів про особливості реалізації державної мовної політики, імплементацію мовного закону, діяльність секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови.

«Дехто з військових уже підготував свої скарги на нашу адресу, адже фіксують порушення і в столиці, і в багатьох регіонах півдня і сходу. Водночас домовились про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть вдосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою. Радо сприятиму і в питаннях створення такої мережі і в інших військових формуваннях», — зазначив Тарас Кремінь.

Нагадаємо, нещодавно Тарас Кремінь закликав представників правоохоронних органів дотримуватись положень Закону про державну мову та проводити затримання українською. З такою заявою він виступив після того, як 22 січня ДБР оприлюднило відео затримання підозрюваного в постачанні для української армії неякісного одягу Романа Гринкевича. На відео чутно, як працівники правоохоронного органу звертаються до підозрюваного російською мовою. У відповідь на це Тарас Кремінь заявив, що представники правоохоронних органів зобов’язані при виконанні службових обов’язків послуговуватись державною мовою.

Раніше Уповноважений із захисту державної мови звернувся до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з листом, у якому наголосив на необхідності передбачити в рамках національної програми підготовки до вступу в ЄС заходи стосовно мовної євроінтеграції.

Фото: сайт Уповноваженого із захисту державної мови

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
914
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду