detector.media
29.01.2024 21:33
Для воїнів ЗСУ запровадять курси з української мови, — Тарас Кремінь
Для воїнів ЗСУ запровадять курси з української мови, — Тарас Кремінь
Курси призначені для військових, які прагнуть удосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою.

Для військовослужбовців, які хочуть удосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою, відкриють мовні курси. Про це повідомив мовний омбудсман Тарас Кремінь під час зустрічі з оборонцями зі 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ, повідомляє сайт Уповноваженого із захисту державної мови.

«Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив важливість застосування державної мови у Збройних Силах України та інших військових формуваннях з оборонцями зі 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ», — йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі мовний омбудсман розповів про особливості реалізації державної мовної політики, імплементацію мовного закону, діяльність секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови.

«Дехто з військових уже підготував свої скарги на нашу адресу, адже фіксують порушення і в столиці, і в багатьох регіонах півдня і сходу. Водночас домовились про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть вдосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою. Радо сприятиму і в питаннях створення такої мережі і в інших військових формуваннях», — зазначив Тарас Кремінь.

Нагадаємо, нещодавно Тарас Кремінь закликав представників правоохоронних органів дотримуватись положень Закону про державну мову та проводити затримання українською. З такою заявою він виступив після того, як 22 січня ДБР оприлюднило відео затримання підозрюваного в постачанні для української армії неякісного одягу Романа Гринкевича. На відео чутно, як працівники правоохоронного органу звертаються до підозрюваного російською мовою. У відповідь на це Тарас Кремінь заявив, що представники правоохоронних органів зобов’язані при виконанні службових обов’язків послуговуватись державною мовою.

Раніше Уповноважений із захисту державної мови звернувся до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з листом, у якому наголосив на необхідності передбачити в рамках національної програми підготовки до вступу в ЄС заходи стосовно мовної євроінтеграції.

Фото: сайт Уповноваженого із захисту державної мови

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY