detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
18.01.2024 17:49
В Україні заочно судитимуть колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова
В Україні заочно судитимуть колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова
За даними правоохоронців, ексочільник уряду з 2014 року перебуває в Росії.

Офіс Генерального прокурора повідомив, що скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього Прем’єр-міністра України.

У своєму повідомленні ОГП розмістив фото із заблюреним обличчям, на якому тим не менш нескладно розгледіти риси Миколи Азарова.

«Його обвинувачують у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України)», — повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними правоохоронців, ексочільник українського уряду з 2014 року перебуває в Росії. Весь цей час він провадить активну інформаційну діяльність, підтримуючи дії країни-агресорки.

Колишній український високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських пропагандистських каналів, відтворює у своїх коментарях кремлівські наративи та дискредитує Україну.

«У відеозаписах, які були розміщені на Youtube-каналі “Иная правда” та порталах російських медіа, колишній Прем’єр-міністр виправдовує збройну агресію РФ та окупацію частини території України. Ексчиновник називає події в Бучі “фейком”, закликає до денацифікації і насильницької зміни української влади та запевняє, що спеціальна операція Путіна врятувала Донецьк від захоплення, “попередивши цю трагедію”», — йдеться у повідомленні ОГП.

Нагадаємо, 12 жовтня 2023-го Служба безпеки повідомила колишньому Прем'єр-міністру України Миколі Азарову про підозру в публічних закликах до повалення конституційного ладу, посяганні на територіальну цілісність України, виправдовуванні збройної агресії Росії та держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану.  

У листопаді минулого року Азарову повідомили про ще одну підозру — у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з Росією та у виправдовуванні її збройної агресії проти України.

Також у листопаді 2023-го Президент України Володимир Зеленський увів санкції проти Азарова.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY