Атака на журналістів має всі ознаки спецоперації. Люди, які її організували — вороги України

Атака на журналістів має всі ознаки спецоперації. Люди, які її організували — вороги України

17 Січня 2024
1212
17 Січня 2024
15:41

Атака на журналістів має всі ознаки спецоперації. Люди, які її організували — вороги України

Петро Шуклінов
Військослужбовець, колишній медійник
1212
Зробити вигляд, що нічого не відбулось, не вийде. Скандал вже вийшов за межі України.
Атака на журналістів має всі ознаки спецоперації. Люди, які її організували — вороги України
Атака на журналістів має всі ознаки спецоперації. Люди, які її організували — вороги України

Події останніх днів мають всі ознаки спецоперації. Група людей, яка організувала та реалізувала інформаційну спецоперацію проти журналістів — вороги України.

Це люди, які причетні до анонімних телеграм-каналів. Це люди, які в різний спосіб полюють на журналістів, використовуючи спецслужби та спецзасоби.

Я впевнений, що за провокаціями проти медіа стоїть організована злочинна група ворогів України, яка послідовно та цілеспрямовано шкодить інтересам держави. І перший, кому вона шкодить — президент та спецслужби.

Я не вірю, що мова про дебілів, які не розуміють наслідки своїх дій, не можуть оцінити «що буде на наступний день». Це все дорослі люди, досвідчені в медіа. Вони роблять це роками. І недешево.

Моя гіпотеза. Комусь на стіл в Офісі президента поклали план дискредитації медіа у взаємодії з анонімними телеграм-каналами. Мовляв, щоб далі все було класно, треба забруднити цих людей, щоб їм не вірили, а вірили лише нам та нашим офісним ЛОМам. Зробимо це ось так.

Цей план подивились і затвердили. На «землі», що очевидно, задіяли спеціальних людей та спецзасоби. В інфосередовищі задіяли анонімні телеграм-канали.

Той, хто затвердив це, має бути негайно відсторонений від важелів впливу і затриманий за роботу в інтересах Росії.

Якщо це не українська спецоперація, тоді спецслужби мають негайно діяти і затримати всіх причетних:

  • адміністраторів анонімних телеграм-каналів, які були задіяні;
  • людей, які ходили по квартирам журналістів;
  • людей, які організували незаконне спостереження.

Зробити вигляд, що нічого не відбулось, вже не вийде. Скандал вже вийшов за межі України. Журналісти не залишать владу в спокої. Громадянське середовище не дозволить промовчати. Бездіяльність лише підтвердить, що провокації замовлені та організовані в Україні.

Петро Шуклінов, військовослужбовець, журналіст  

Текст публікується з дозволу автора, оригінал публікації за посиланням.

Фото: Юрій Ніколов/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1212
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Федір
190 дн. тому
То все правильно. Але як спритно Бігусятко задля виправдовування хутко декласувало всіх телеоператорів України до рівня прибральниць чи водіїв редакції. Мовляв, то технічні працівники курили і нюхали, операторішки якісь, трясця їхній матері, ми їх позвільняли -і всьо, какіє праблєми? От якби Журналісти Бігуса нюхали - тоді да, а так - ніт! До речі, Детектор і пані Лігачова, чи не хочете ви якось дорікнути Денисці, що він перевів телеоператорів у сантехніки, аби виглядати менш обісцяно?
Qwer
191 дн. тому
обрали сміття і хочуть щоб в хаті було чисто
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду