Вийшла нова книга письменника і журналіста Марка Лівіна «Космос, прийом», «написана словами підлітка для дорослих»

Вийшла нова книга письменника і журналіста Марка Лівіна «Космос, прийом», «написана словами підлітка для дорослих»

11 Січня 2024
549
11 Січня 2024
13:09

Вийшла нова книга письменника і журналіста Марка Лівіна «Космос, прийом», «написана словами підлітка для дорослих»

549
У процесі написання цієї книги Лівін проводив інтерв’ю з підлітками, консультувався з психіатрами та наймав детектива через телеграм.
Вийшла нова книга письменника і журналіста Марка Лівіна «Космос, прийом», «написана словами підлітка для дорослих»
Вийшла нова книга письменника і журналіста Марка Лівіна «Космос, прийом», «написана словами підлітка для дорослих»

У видавництві Vivat вийшла нова книжка письменника та журналіста Марка Лівіна «Космос, прийом», про що компанія повідомила «Детектор медіа» пресрелізом. 

«Космос, прийом» — це історія про дорослішання, дружбу, ментальне здоров’я та маленькі кроки назустріч людям, яких любиш.

«“Космос, прийом” — щемка історія про дівчинку Зоряну, яка складає сумні пісні на укулеле й зачитується книжкою про хлопця, який мандрує лісами. Зоряні 15, вона м’яка, потайлива і трохи незграбна підлітка. Ніхто не знає, що вона відчуває насправді, навіть мама. Поки ровесники закохуються, курять травку, завойовують авторитет, Зоря витрачає всі заощадження на пошук батька, про якого багато років поспіль затято мовчить уся родина. Дівчина вирушає на пошуки чоловіка, причетного до її появи на світ, — і опиняється на порозі дому батька, який вважає себе ветераном міжгалактичної війни», — йдеться у пресрелізі видавництва.

За словами Марка Лівіна, його нова книга написана словами підлітка для дорослих. 

«Я багато днів працював над текстом, проводив глибинні інтерв'ю з дівчатами, які виросли без батька, говорив із батьками, які покинули своїх дітей, консультувався з психіатрами та психологами щодо етичних питань та світогляду. Я наймав детектива через телеграм, щоб з'ясувати, як це працює, і врешті сам опинився в тій точці, до якої йшла Зоряна протягом історії. До викриття власної сімейної таємниці», — розповів письменник.

Генеральна директорка видавництва Vivat Юлія Орлова вважає, що ця книжка заслуговує на увагу дорослих, особливо батьків підлітків. 

«Читати янг-едалт літературу треба для того, щоб подивитися на себе збоку, з позиції підлітка або "юного дорослого". Переосмислити й відпустити минуле. Батькам — краще зрозуміти поведінку й мотивацію своїх дітей. Підліткам — знайти певні підказки, наприклад, що помилятися нормально, а боротися за свої мрії ніколи не пізно», — прокоментувала видавчиня. 

Марк Лівін — письменник і журналіст, член українського ПЕН-клубу. У 2011-му він дебютував із книгою «Життя та інша хімія», передмову до якої написав письменник Любко Дереш.

Працює заступником головного редактора видання The Village Україна, а також веде психологічний подкаст «Простими словами». У 2021-му отримав відзнаку «Мікроінфлюенсер» від National Bloggers Awards.

Лівін також є лауреатом літературних конкурсів видавництва «Смолоскип» (2012) та «Коронація слова» (2018).

Читайте також:

Як писав «Детектор медіа» раніше, вийшла друком англомовна версія книги чернігівського журналіста Павла Солодовника «Боротьба нескорених: хроніка війни і злочини російських окупантів на Чернігівщині». 

Випуск в Україні книжкової продукції у 2023 році збільшився у порівнянні з 2022-им на 73% за кількістю видань, а за тиражами — на 203%. 

Письменник Олександр Михед із книжкою «Позивний для Йова. Хроніки вторгнення» став лауреатом Премії імені Юрія Шевельова у 2023 році.

«1+1 media» та книжкова платформа Yakaboo стали партнерами задля популяризації української мови та літератури і підтримки військових. Проєкти «Бібліотека для героїв» і «Книги на фронт», якими опікується Yakaboo, відтепер матимуть медіапартнера.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
549
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду