«Журналістом року» на окупованому Запорожжі вибрали пропагандиста з Москви

«Журналістом року» на окупованому Запорожжі вибрали пропагандиста з Москви

27 Грудня 2023
1545
27 Грудня 2023
16:40

«Журналістом року» на окупованому Запорожжі вибрали пропагандиста з Москви

1545
Росіянин Андрій Хорьков у червні 2023-го приїхав на окуповані території України і почав працювати на окупаційному каналі «ЗаTВ».
«Журналістом року» на окупованому Запорожжі вибрали пропагандиста з Москви
«Журналістом року» на окупованому Запорожжі вибрали пропагандиста з Москви

«Журналістом року» на окупованій частині Запорізької області оголосили росіянина Андрія Хорькова, який приїхав туди працювати телерепортером на пропагандистському телеканалі «За!ТВ». Про це повідомила низка сайтів і телеграм-каналів з ТОТ Запорізької області, передає ІМІ

Таке звання Хорькову надали 23 грудня на «першому регіональному конкурсі телевізійних робіт» «Нові регіони Росії: наша історія», який провела окупаційна спілка журналістів Запорізької області. Хорькова назвали «журналістом, який зробив найбільший внесок у висвітлення і привернення уваги до актуальних проблем Запоріжжя». Нагороди вручили й іншим пропагандистам з телеканалу «За!ТВ».

За інформацією пропагандистських ЗМІ, фінансував конкурс російський президентський фонд культурних ініціатив. Нагороди вручали в окупованому Мелітополі, в парку «Росія — моя історія». 

Повідомляється, що спеціальну номінацію «Журналіст року» під конкурс заснувала Спілка журналістів Росії. При цьому, як пише ІМІ, на офіційному сайті цієї спілки немає інформації ні про конкурс, ні загалом про «спілку журналістів Запорізької області».

Хорьков народився в 1973 році та закінчив журфак московського держуніверситету, майже 15 років працював керівником служби інформації московської радіостанції «Деловая волна».

Андрій Хорьков почав працювати телерепортером на окупаційному медіа «ЗаTВ», що діє на тимчасово окупованій території Запорізької області, в червні 2023 року. Для цього він пройшов підготовку для воєнних кореспондентів на курсі «Бастіон».

Хорьков заявляє, що його мета — «гуманізувати процес інтеграції нових регіонів» і показати мешканцям Запорізької області, що «Росія не є щодо них окупантом, про що постійно заявляє західна пропаганда, що ми — країна величезних можливостей з великою культурою, що запорожці та херсонці відтепер такі самі наші рівноправні громадяни, як псковичі чи челябінці, наприклад».

Російський окупаційний пропагандистський телеканал «ЗаTВ», що входить до медіахолдингу «ЗаМедиа», почав працювати в окупованому Мелітополі 1 серпня 2022 року. У структурі «ЗаМедиа» також пропагандистське радіо «За!Радио» та газета «Запорожский вестник».

Фото: Андрій Хорьков, скриншот ІМІ з «Вконтакте»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1545
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду