У тимчасово окупований Мелітополь з Москви прибув черговий «рупор Кремля»

У тимчасово окупований Мелітополь з Москви прибув черговий «рупор Кремля»

28 Червня 2023
1269
28 Червня 2023
00:38

У тимчасово окупований Мелітополь з Москви прибув черговий «рупор Кремля»

1269
Журналістська біографія 50-річного пропагандиста доволі туманна.
У тимчасово окупований Мелітополь з Москви прибув черговий «рупор Кремля»
У тимчасово окупований Мелітополь з Москви прибув черговий «рупор Кремля»

Андрій Хорьков, який називає себе фрилансером, почав працювати телерепортером на пропагандистському медіа «ЗаTВ», що діє на тимчасово окупованій території Запорізької області, повідомляє ІМІ з посиланням на телеграм-канал «ЗаTВ».

Хорьков уже пройшов підготовку для воєнних кореспондентів на курсі «Бастіон» і тепер збирається «у Запорізькій області відстоювати інтереси своєї Росії», про що заявив в інтерв'ю на сайті Спілки журналістів Москви. У цьому ж  інтерв'ю пропагандист декларує себе як прихильника демократичних цінностей, але тут же зазначає, що коли в 1990-х «ратував за демократичні зміни, не надто замислювався про ціну. Маю на увазі розвал СРСР, який потребував оновлення, "ремонту", але ж ніяк не повного зламу».

За словами Хорькова, який народився в 1973 році та закінчив журфак московського держуніверситету, він майже 15 років працював керівником служби інформації московської радіостанції «Деловая волна», що вже припинила своє існування. При цьому у відкритих джерелах інформація щодо періоду мовлення цього радіо коливається від чотирьох до максимум дев'яти років. Також неможливо відстежити, чим Хорьков займався після того, як пішов з «Деловой волны» і став фрилансером, адже декілька згадок про нього як про «журналіста» з'явилися в інтернеті лише тоді, коли він почав працювати на російську окупаційну владу у Мелітополі.

Коли почалася війна Росії проти України, «прихильник демократичних цінностей» та Радянського Союзу «зробив свідомий вибір» і, дізнавшись від знайомих про холдинг «ЗаМедіа», приїхав до Мелітополя. Хорьков заявляє, що його мета — «гуманізувати процес інтеграції нових регіонів». Він хоче показати мешканцям Запорізької області, що «Росія не є щодо них окупантом, про що постійно заявляє західна пропаганда, що ми — країна величезних можливостей з великою культурою, що запорожці та херсонці відтепер такі ж наші рівноправні громадяни, як псковичі або челябінці, наприклад».

Додамо, що російський пропагандистський телеканал «ЗаTВ», що входить до медіахолдингу «ЗаМедіа», почав працювати в окупованому Мелітополі 1 серпня 2022 року. У структурі «ЗаМедіа» також пропагандистське радіо «За!Радио» та газета «Запорожский вестник».

Також зазначимо, що курсу для воєнкорів «Бастіон» на сайті Спілки журналістів Москви присвячено розділ у головному меню.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1269
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду