Окуповану частину Запоріжжя на «всеросійському» форумі представили медіаокупанти із Сибіру та Башкирії

Окуповану частину Запоріжжя на «всеросійському» форумі представили медіаокупанти із Сибіру та Башкирії

9 Жовтня 2023
531
9 Жовтня 2023
12:16

Окуповану частину Запоріжжя на «всеросійському» форумі представили медіаокупанти із Сибіру та Башкирії

531
Троє з чотирьох делегатів окупаційної «Спілки журналістів Запорізької області» на форумі «Вся Росія 2023» ще донедавна жили і працювали в Омську, Новосибірську та Башкортостані.
Окуповану частину Запоріжжя на «всеросійському» форумі представили медіаокупанти із Сибіру та Башкирії
Окуповану частину Запоріжжя на «всеросійському» форумі представили медіаокупанти із Сибіру та Башкирії

Представники окупаційної «Спілки журналістів Запорізької області», яка  базується в тимчасово окупованому Мелітополі, взяли участь у форумі «Вся Росія 2023», який організувала Спілка журналістів Росії в Сочі. Троє з чотирьох «запорізьких» делегатів походять із Сибіру та Башкирії. Про це повідомляється на пропагандистському телеграм-каналі «Зa!ТВ. Новости Запорожской области», передає ІМІ

Форум відбувся з 18 по 24 вересня 2023 року. За даними сайту Спілки журналістів Росії, у форумі, який вони назвали «найпомітнішою подією політичного і культурного життя країни», взяли участь «журналісти з усіх регіонів Росії», зокрема чотирьох окупованих українських регіонів. Всього — «майже півтори тисячі працівників ЗМІ».

У семихвилинному сюжеті, розміщеному  в телеграм-каналі, йдеться про те, що «кращі представники професії приїхали поговорити про все, про проблеми, про тенденції». Серед тих, хто приїхав, були й «нові регіони країни», які  «влилися в дружню і потужну спільноту швидко, наче повернулися до сім'ї».

Серед делегатів на форум з-поміж медіаколаборантів з тимчасово окупованої частини Запорізької області, зокрема, були: 

  • керівник псевдоорганізаціїї «Спілка журналістів Запорізької області», пропагандист з Омська Сергій Корабельников
  • заступниця голови «СЖЗО» Анна Москалець, яка ще в липні 2023 року значилася як головна редакторка башкортостанської газети «Октябрьский нефтяник», а ще була заступницею директора департаменту соціально-політичних комунікацій, інформаційної політики окупаційної влади; 
  • авторка пропагандистського сюжету Тетяна Кондраті, яка, за даними її акаунту у «Вконтакте», до 2019 року працювала в ДТРК «Новосибірськ», пізніше в медіа окупованого Севастополя, а зараз є головною редакторкою пропагандистського «Зa!ТВ»;
  • оператор Ігор Романенков.

Навчала пропагандистів журналістики гендиректорка медіагрупи «РБК Юг и Северный Кавказ» Людмила Борщєва. 

Як пише ІМІ, у пропагандистському сюжеті йшлося, що «запорізька делегація хлібосольна і приїхала з медом» і якимись іще ласощами. У форумі взяв участь також голова Башкортостану. У сюжеті йдеться, що запорізька делегація виявилася «найнаполегливішою і пробилася до глави республіки, щоб поговорити особисто і подякувати батальйону з Башкирії, який виконує завдання СВО на Запорізькому напрямку».

У репортажі фігурує також голова російської спілки журналістів Володимир Соловйов та головна редакторка видавництва «Советская Сибирь» Юлія Назаренко, яка поповнює фонд бібліотек тимчасово окупованої частини області пропагандистською літературою, яку збирали на базі її видавництва.

Згідно з розцінками на сайті Російської спілки журналістів, вартість участі в цій «помітній події» коштувала щонайменше 9500 рублів внеску і в середньому від 6000 до 9500 рублів на добу за проживання (за весь період це становило від 530 до 790 доларів з людини).

Нагадаємо, в травні 2023 року окупанти відкрили в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області представництво Спілки журналістів Росії.

Представництво Спілки журналістів РФ окупанти також відкрили на тимчасово окупованих територіях Херсонської області та  Луганської області  

Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії через її діяльність на окупованих територіях України і створення її відділень у чотирьох тимчасово окупованих українських областях.

Фото: скриншот пропагандистського телеграм-каналу «Зa!ТВ» / ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
531
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду