Терориста Пушиліна заочно засудили до 15 років ув’язнення

Терориста Пушиліна заочно засудили до 15 років ув’язнення

27 Грудня 2023
532
27 Грудня 2023
14:52

Терориста Пушиліна заочно засудили до 15 років ув’язнення

532
Ватажок незаконного угруповання «ДНР» визнаний винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та в колабораційній діяльності.
Терориста Пушиліна заочно засудили до 15 років ув’язнення
Терориста Пушиліна заочно засудили до 15 років ув’язнення

Суд призначив ватажку терористичного угруповання «ДНР» Денису Пушиліну покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Прокурори в суді довели, що у вересні 2022 року очільник псевдореспубліки скликав та провів позачергове засідання фейкової ради так званої «ДНР». На зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив так званий закон «про референдум ДНР з питання входження до складу РФ». 

У подальшому Пушилін неодноразово наголошував у підконтрольних Росії медіа на необхідності приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до складу РФ. Тим самим закликав до захоплення Росією території України. Зрештою, на підставі підписаного «головою» нікчемного акту на тимчасово окупованих територіях під контролем озброєних військових РФ проведено незаконне «народне волевиявлення».

30 вересня 2022 року засуджений підписав із президентом держави-агресора «договір» про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу РФ нібито на правах суб’єкта.

Денис Пушилін визнаний винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) і засуджений до 15 років ув’язнення.

Як повідомляв «Детектор медіа», у листопаді 2023 року суд визнав винним у державній зраді призначеного росіянами «губернатора» Херсонської області Володимира Сальдо. Колаборант отримав покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також: 

Фото: rbc.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
532
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
122 дн. тому
То от чим займаються всі прокурори в тому числі і донецької обласної прокуратури щоб не йти воювати. Прокурорами майже всі чоловіки замінити їх жінками, а цих відгодованих на передову. Набридла ця обрізана справедливість, коли смерди повинні вмирати за цих корумпованих нероб. Тому і програли.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду