Студентку-пропагандистку окупаційного «Мариуполь 24» судитимуть за колабораціонізм

Студентку-пропагандистку окупаційного «Мариуполь 24» судитимуть за колабораціонізм

7 Листопада 2023
1864
7 Листопада 2023
18:49

Студентку-пропагандистку окупаційного «Мариуполь 24» судитимуть за колабораціонізм

1864
Студентка-першокурсниця розповідає про нібито налагодження «мирного життя» в окупованому місті, про отримання російських паспортів, надає слово окупаційній владі та погоджує з каналом сценарії сюжетів. Їй загрожує 12 років ув’язнення.
Студентку-пропагандистку окупаційного «Мариуполь 24» судитимуть за колабораціонізм
Студентку-пропагандистку окупаційного «Мариуполь 24» судитимуть за колабораціонізм

Маріупольська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти студентки-першокурсниці Маріупольського університету, яка влаштувалась на роботу до окупаційного пропагандистського телеканалу «Мариуполь 24». Їй інкримінують колабораційну діяльність, повідомляє пресслужба прокуратури.

У лютому 2023 року студентка першого курсу Маріупольського державного університету за програмою «Середня освіта. Українська мова і література» працевлаштувалась на окупаційний російський телеканал «Мариуполь 24». В якості кореспондентки передачі «Теми дня» вона інформує глядачів про нібито налагодження «мирного життя» в окупованому місті. У своїх ефірах «журналістка» розповідає про прискорення процедури отримання громадянами російських паспортів і наголошує на вдалій співпраці з установами та громадськими організаціями РФ, які допомагають місцевим «управлінцям».

Вона організовує зйомки з виступами потрібних спікерів і надає слово представникам окупаційної влади. Студентка погоджує з керівництвом підконтрольного Росії телевізійного ресурсу сценарії майбутніх сюжетів.

Таким чином вона бере участь у спотворенні реальної картини життя в розбомбленому ворожою армією Маріуполі, маніпулюючи свідомістю людей, пише прокуратура.

Правоохоронці не повідомляють імені підозрюваної, однак за інформацією сайту міста Маріуполя, йдеться про Софію Тетеріну.

Обвинувачена перебуває в розшуку. Їй інкримінують колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Максимально їй загрожує 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно слідчі СБУ оголосили підозру пропагандистці каналу «Мариуполь 24» Ксенії Місюревич. Її підозрюють у колабораційній діяльності. Їй може загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Раніше, за інформацією «Детектора медіа», СБУ почала розслідування щодо українських медійників, які пішли на співпрацю з ворогом та працюють на каналі «Мариуполь 24». Окрім Ксенії Місюревич, це стосувалося також Олександра Бернатовича, Артура Вольфа, Олександра Бузулука, Андрія Кіора, Наталі Мнацаканян, Артура Дєткова. Також справа порушена проти Тетяни Озерової, студентки факультету журналістики Маріупольського державного університету, яка працює кореспонденткою та ведучою ТК «Мариуполь 24».

Фото: Донецька обласна прокуратура

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1864
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду