Маріупольські медіаколаборанти отримали грамоти і квіти за співпрацю з окупантами

Маріупольські медіаколаборанти отримали грамоти і квіти за співпрацю з окупантами

16 Січня 2024
1247
16 Січня 2024
12:05

Маріупольські медіаколаборанти отримали грамоти і квіти за співпрацю з окупантами

1247
Щодо багатьох із них СБУ веде розслідування, їм загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.
Маріупольські медіаколаборанти отримали грамоти і квіти за співпрацю з окупантами
Маріупольські медіаколаборанти отримали грамоти і квіти за співпрацю з окупантами

Росіяни нагородили маріупольських колаборантів з пропагандистського телеканалу «Мариуполь 24» подяками від політичної партії «Єдина Росія». Під час нагородження окупанти наголошували на співпраці, яка триває десятиліття. 

Про це йдеться у відеоролику, який телевізійники-колаборанти опублікували в телеграмі телеканалу, повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на свою представницю в Донецькій області Юлію Гаркушу

За її словами, на оприлюдненому спільному фото можна побачити більшу частину колективу. Зокрема, це вже відомі журналістки-колаборантки, щодо яких українські правоохоронці відкрили кримінальні провадження та скерували деякі обвинувальні акти до суду: Наталя Мнацаканян, Софія Тетеріна, Ксенія Місюревич. Їм може загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Подяку колективу телеканалу 13 січня, коли в РФ відзначався День друку, вручили представники російської партії. У відеоролику представниця партії «Єдина Росія» Тамара Арутюнова зачитала текст подяки, який містив традиційні пропагандистські тези — «почуємо Донбас!», «диктат колективного Заходу» та інші.

«Протягом останнього десятиліття ми пліч-о-пліч здобували перемогу Донбасу та Росії на інформаційному фронті. Ми довели всім — голос Донбасу буде почуто в усьому світі. І сьогодні завдяки нашим спільним перемогам багато країн, які поки що живуть під диктатом колективного Западу, вірять, що в них усе вийде. Багатополярному, справедливому світу — бути!», — сказала Арутюнова. Після цього вона вручила подяку у вигляді настінної грамоти й букет квітів колективу «Мариуполь 24» та особисто директорці каналу Вікторії Терещенко.

Раніше, за інформацією «Детектора медіа», СБУ почала розслідування щодо українських медійників, які пішли на співпрацю з ворогом та працюють на каналі «Мариуполь 24». Окрім Ксенії Місюревич, це стосується також Олександра Бернатовича, Артура Вольфа, Олександра Бузулука, Андрія Кіора, Наталі Мнацаканян, Артура Дєткова. Також справа порушена проти Тетяни Озерової, студентки факультету журналістики Маріупольського державного університету, яка працює кореспонденткою та ведучою ТК «Мариуполь 24».

Про маріупольських медійників, які перейшли на бік ворога і співпрацюють з окупантами, читайте у статті «Детектора медіа» «Медійні колаборанти Донеччини: хто, як і чому співпрацював із ворогом».

На фото — директорка окупаційного каналу Вікторія Терещенко (з грамотою), Ксенія Місюревич (з букетом квітів), за нею — Наталя Мнацаканян, слідом за нею — Софія Тетеріна

Фото з телеграм-каналу окупаційного ТК «Мариуполь 24»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1247
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду