UAnimals нагородили переможниць Всеукраїнської премії дитячої літератури «Гуманна книжка»

UAnimals нагородили переможниць Всеукраїнської премії дитячої літератури «Гуманна книжка»

16 Грудня 2023
620
16 Грудня 2023
02:07

UAnimals нагородили переможниць Всеукраїнської премії дитячої літератури «Гуманна книжка»

620
Премія має нагадати про потужну силу читання як інструменту формування світогляду людини та виявити варті уваги дитячі книжки про тварин та довкілля.
UAnimals нагородили переможниць Всеукраїнської премії дитячої літератури «Гуманна книжка»
UAnimals нагородили переможниць Всеукраїнської премії дитячої літератури «Гуманна книжка»

У Києві відзначили три книжки, які допомагають плекати в дітях гуманне ставлення до тварин та довкілля. Про це повідомили засновники премії та організатори події із зоозахисної організації UAnimals

Премію «Гуманна книжка» отримали: 

  • «Сукня для Марусі». Авторка та ілюстраторка — Грася Олійко. Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».
  •  «Місія "Порятунок": дельфіни». Авторка — Євгенія Завалій. Ілюстраторка — Марія Шевченко. Видавництво Старого Лева.
  • «Ярчик і 9 собак». Авторка — Анастасія Мельниченко. Ілюстраторка — Софія Томіленко. Yakaboo publising. 

«Ми рятуємо тварин сьогодні, але й хочемо впливати на цінності, які будуть у суспільстві завтра. Саме тому ми започаткували проєкт UAnimals Kids і допомагаємо батькам говорити з дітьми про гуманність та турботу про довкілля. «Гуманна книжка» — це наш спосіб подякувати авторкам, ілюстраторкам, видавництвам за те, що вони теж обирають говорити про гуманність і роблять це так круто», — зазначив засновник UAnimals Сашко Тодорчук

Загалом на премію номінували понад 90 книжок, з яких команда UAnimals сформувала короткий список та передала на оцінювання журі, до складу якого ввійшли: 

  • Олеся Наумовська — докторка філологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри фольклористики КНУ імені Тараса Шевченка;
  • Юлія Сливка — видавчиня, філологиня PhD, блогерка; 
  • Світлана Ройз — дитяча та сімейна психологиня;
  • Лео Буша — той самий хлопчик із Ірпеня, який надихнув Україну виконанням «Червоної калини»;
  • Ігор Коваль — інфлюенсер, волонтер, співвласник магазину дитячого одягу; 
  • Людмила Смоляр — головна редакторка UAnimals. 

Раніше ми повідомляли, що у грудні зоозахисна організація UAnimals вперше вручить премію «Гуманна книжка» — відзнаку для письменниць та письменників за твори, які допомагають формувати в дітей дбайливе ставлення до тварин та довкілля. 

«Команда UAnimals заснувала “Гуманну книжку” передовсім для того, щоб нагадати про потужну силу книжки як інструменту формування світогляду людини та показати, наскільки багато є вартих уваги дитячих книжок про тварин чи довкілля. Раніше ми започаткували проєкт UAnimals.Kids, який цілком присвячений темі формування гуманного ставлення дітей до тварин і всього живого. Ми переконані, що гуманність плекається змалечку і відповідальні за це дорослі, і хочемо допомогти дорослим практичними порадами та контентом», — прокоментувала ідею заснування премії головна редакторка UAnimals Людмила Смоляр  

 Фото: фейсбук-сторінка UAnimals

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
620
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду