detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
27.12.2023 13:28
НОК України назвав найкращих спортивних журналістів 2023 року
НОК України назвав найкращих спортивних журналістів 2023 року
Українські журналісти та фотографи, які зробили найбільший вклад у популяризацію олімпійського руху в Україні, отримали нагороди.

Національний олімпійський комітет України (НОК) оголосив імена переможців Всеукраїнського конкурсу спортивних журналістів «Олімпійська Україна 2023». Про це повідомляє сайт НОК. Нагороди отримали 15 українських журналістів та фотографів, які зробили найбільший вклад у популяризацію олімпійського руху в Україні.

Конкурсні заявки подавались у п’яти номінаціях:

Переможцями стали 15 журналістів і фотокореспондентів України. Титул «Найкращий спортивний журналіст року» отримали четверо медійників:

У номінації «Дебют у спортивній журналістиці "Відзнака імені Олександра Мащенка"» найкращою була визнана кореспондентка винницького видання «I-Vin.Info» Руслана Сивак.

Руслана Сивак

У номінації «Найкраще видання року» переможців обрано не було, але серед матеріалів конкурсантів були дуже змістовні та цікаві роботи, які конкурсна комісія вирішила відзначити, запровадивши додатково ще дві нові номінації — «Диджитал-проєкт року», переможцем у якій став «Base of Ukrainian sports», та «Найкращий регіональний проєкт про спорт», у якій перемогла програма «Запорізька сила» з ведучим Денисом Васильєвим

«Дуже приємно і неочікувано для мене отримати цю нагороду. В 2020 році я вже перемагала у цьому конкурсі, щоправда в номінації "Дебют року у спортивній журналістиці". Тоді я тільки починала свій шлях, великими очима спостерігаючи за Майстрами спортивної журналістики — такими як Євген Зінченко, Андрій Ковальський та Руслан Свірін. Тоді я лише могла мріяти про те, що за три роки стану найкращою. Ця нагорода показує мій прогрес та розвиток. Але за кожним успіхом стоїть величезна команда. Тож ця перемога всієї нашої спортивної редакції, мого чоловіка та моїх батьків, для яких я завжди найкраща. Вони дивляться кожен ефір та підтримують. Дуже хочеться, аби наступного року ми знову взяли участь в цьому конкурсі і перемогли, але тепер уже як найкраща спортивна програма. Це дуже важливо для нашої редакції, і я впевнена, що ми до цього прийдемо», — прокоментувала отримання нагороди Діана Звягінцева.

Діана Звягінцева

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Громадська організація «Фундація "Суспільність"» нагородила спеціальною відзнакою журналістку й телеведучу Першого каналу Суспільного Олену Ремовську, яка запустила власний англомовний подкаст «Behind Two Walls». Журналістку відзначили за особливий внесок у розвиток журналістики і високі професійні стандарти.

Також ми писали про те, що український журналіст Дмитро Хилюк, який перебуває в російському полоні, отримав міжнародну нагороду PEMC.

Фото: НОК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY