Новим керівником Центру протидії дезінформації призначили Андрія Коваленка

Новим керівником Центру протидії дезінформації призначили Андрія Коваленка

26 Січня 2024
2502
26 Січня 2024
20:54

Новим керівником Центру протидії дезінформації призначили Андрія Коваленка

2502
Відповідний указ сьогодні підписав президент.
Новим керівником Центру протидії дезінформації призначили Андрія Коваленка
Новим керівником Центру протидії дезінформації призначили Андрія Коваленка

Президент Володимир Зеленський призначив Андрія Коваленка новим головою Центру протидії дезінформації. Відповідний указ від 26 січня оприлюднено на сайті президента.

Андрій Коваленко — експерт з інформаційних технологій, піар-консультант. Вивчав соціологію в Київському університеті імені Тараса Шевченка.

З 2012 року працював журналістом газети «Сегодня», у 2013-му — у виданні «Коментарі». З кінця 2013-го року по 2015-й рік обіймав посаду редактора сайту телеканалу «Еспресо».  З 2015-го по 2019-й рік працював редактором, першим заступником головного редактора сайту Depo.ua. З 2019-го по 2020-й рік працював головним редактором сайту Depo.ua.

З 2018-го року як експерт у питаннях інформаційних технологій брав участь у форумах польського Інституту східноєвропейських досліджень. З травня 2020-го року обіймав посади спеціаліста з комунікацій у Державному агентстві рибного господарства та Державній інспекції містобудування. Очолював медійний напрямок у виборчому штабі партії «Слуга народу» Борщагівської ОТГ.

Останнім часом працював заступником керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, також є лейтенантом ЗСУ.

У січні 2024 року він став співведучим нового проєкту «Про війну», який створили  інформаційне агентство «Укрінформ» та Центр протидії дезінформації. 

Нагадаємо, 20 квітня 2023 року президент Володимир Зеленський звільнив з посади голови Центру протидії дезінформації Поліну Лисенко. Вона була призначена на цю посаду у квітні 2021 року.

Проте вже 20 серпня 2021 року Лисенко повідомила «Детектору медіа», що йде в декрет. З того часу, як вказано на сайті ЦПД, і до сьогодні обов’язки керівника Центру виконував її перший заступник Андрій Шаповалов.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, на базі РНБО був створений Міжнародний центр протидії дезінформації, а у складі Мінкульту створили Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.  

Фото: Андрій Коваленко / Depo.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2502
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду