ГО «Інтерньюз-Україна» представила англомовне дослідження регіональної медіасфери України

ГО «Інтерньюз-Україна» представила англомовне дослідження регіональної медіасфери України

19 Грудня 2023
692
19 Грудня 2023
13:24

ГО «Інтерньюз-Україна» представила англомовне дослідження регіональної медіасфери України

692
Медіагайд містить не тільки аналіз найбільших гравців і медіа, а й короткий огляд популярних сторінок у соцмережах.
ГО «Інтерньюз-Україна» представила англомовне дослідження регіональної медіасфери України
ГО «Інтерньюз-Україна» представила англомовне дослідження регіональної медіасфери України

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» представила Ukrainian Regional Media Guide — найбільший англомовний огляд локальних медіа України, про що повідомила «Детектор медіа» пресрелізом.  

Ukrainian Regional Media Guide є наймасштабнішим та першим у своєму роді англомовним дослідженням регіональної медіасфери України, яке «Інтерньюз-Україна» реалізує з 2019 року, йдеться у пресрелізі.

Проєкт охопив понад 500 регіональних медіа та ключових гравців в Україні. Результати роботи дослідників допоможуть з'ясувати: 

  • які локальні масмедіа найпопулярніші у своїх регіонах;
  • хто є офіційними власниками редакцій або неформально впливає на їхню роботу;  
  • які медіа дотримуються журналістських стандартів, а хто часто нехтує ними.

У ГО «Інтерньюз-Україна» зазначають, що їхнє дослідження адресоване передусім представникам міжнародних організацій, закордонним журналістам, працівникам пресслужб, експертам іноземних посольств та інституцій, а також усім охочим дізнатися, хто і як формує регіональний медіаландшафт України.

«Наша організація однією з перших розкрила найкращі закордонні медіапрактики для українських журналістів. Тепер нам приємно бачити, як світ усе більше цікавиться медіасферою України. І розкривати її для наших міжнародних партнерів в Українському регіональному медіагайді», — прокоментував програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков.

Для того, щоб проглянути звіт, потрібно натиснути «Отримати доступ» та зареєструватися на сайті.

Після реєстрації надійде лист-підтвердження на вказану вами електронну пошту. Натиснувши «Підтвердити акаунт», ви активуєте його на сайті internews.ua. 

Після активації акаунту, натиснувши на відповідний регіон на карті України, ви зможете прочитати опис його медіасфери.

Окрім аналізу найбільших гравців і медіа в Україні, медіагайд також містить короткий огляд популярних сторінок у соцмережах. Він відображає загальні тенденції в регіональній медіасфері України під час повномасштабної війни.

Як раніше писав «Детектор медіа», 4 грудня Інститут масової інформації опублікував дослідження «Внутрішнє іномовлення України. На кого мовлять державні телеканали “Дім” і “FreeДом”», у якому спробував дати відповідь, наскільки ефективним є українське іномовлення.

У держпідприємстві вважають, що матеріал ІМІ містить низку тез і висновків щодо діяльності МПІУ, які не відповідають дійсності, а також неповну і неточну інформацію, часто подану відокремлено від контексту.

Також ми повідомляли, що у рамках дослідження онлайн-ксенофобії проти вразливих груп команда аналітиків та аналітикинь «Детектора медіа» дослідила дезінформацію проти дітей, а також мізогінний вимір агітпропу. Фінальна частина цього дослідження присвячена літнім людям і тому, як про них розповідає російська пропаганда.

Фото надала ГО «Інтерньюз-Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
692
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду