Український інститут оголосив новий склад Наглядової ради. Серед членів — нинішній очільник Мінкультури Ростислав Карандєєв

Український інститут оголосив новий склад Наглядової ради. Серед членів — нинішній очільник Мінкультури Ростислав Карандєєв

15 Грудня 2023
1184
15 Грудня 2023
18:39

Український інститут оголосив новий склад Наглядової ради. Серед членів — нинішній очільник Мінкультури Ростислав Карандєєв

1184
Основне завдання Українського інституту — презентувати українську культуру у світі та працювати над формуванням позитивного іміджу України за кордоном.
Український інститут оголосив новий склад Наглядової ради. Серед членів — нинішній очільник Мінкультури Ростислав Карандєєв
Український інститут оголосив новий склад Наглядової ради. Серед членів — нинішній очільник Мінкультури Ростислав Карандєєв

Український інститут оголосив новий склад Наглядової ради, яка є дорадчим і контролюючим органом, що здійснює нагляд за діяльністю інституції, визначає пріоритети її діяльності, управляє майном і стежить за дотриманням статутних завдань. 

Серед членів нового складу Наглядової ради —  тимчасовий виконувач обов’язків Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

«Міністерство культури та інформаційної політики України надзвичайно зацікавлене у співпраці з Українським інститутом. У своїй структурі ми маємо відділ промоції української культури, тож я впевнений, ми посилимо один одного та разом зробимо нашу культуру впізнаваною у кожній країні світу», — зазначив урядовець.

Поява Карандєєва серед членів Наглядової ради викликала неоднозначну реакцію в соцмережах. Так, продюсерка та програмерка Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA Дар’я Бассель прокоментувала допис Українського інституту в фейбсуці так: «Ростислав Карандєєв?!». Вона супроводила свій коментар двома емодзі, які виражають незадоволення.

«Персональний склад Наглядової ради затверджується Міністром закордонних справ на підставі пропозицій громадськості та міністерств, представники яких входять до складу Наглядової ради відповідно до Статуту УІ. До Наглядової ради входять по одному представнику від МЗС, центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв (МКІП), та МОН», — відповіли на критику в Українському інституті.

Також новими членами Нагладової ради стали: 

У новому складі Наглядової ради УІ також працюватимуть:

Ірина Боровець, директорка Департаменту публічної дипломатії та комунікацій Міністерства закордонних справ України;

Євген Кудрявець, перший заступник міністра освіти і науки України; 

Ольга Токарюк, журналістка-міжнародниця, кореспондентка італійської агенції ANSA в Україні;

Дора Хом’як, президентка Razom for Ukraine, американська волонтерка українського походження; 

Рорі Фіннін, американський україніст, голова Українських студій у Кембриджському університеті;

Ганна Шелест, директорка програми безпекових студій зовнішньої політики «Українська призма».

Залишаються у складі Нагалядової ради: 

Вадим Карп’як, журналіст, ведучий політичного токшоу «Свобода слова» на ICTV і радіопрограми «Про закон і благодать» на «UA: Радіо Культура»;

Олександр Трегуб, дизайнер, співзасновник та СЕО онлайн-інституту Projector Creative & Tech, видавець Telegraf.design;

Марина Пезенті, голова Українського інституту в Лондоні протягом 2015–2020 років;

Юлія Сінькевич, Голова Наглядової ради, продюсерка «Джей Ес Філмс», співзасновниця ГО «Українська кіноакадемія»;

Юлія Федів, перша директорка Українського культурного фонду;

Читайте також:

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, 29 березня цього року в Німеччині відкрилося перше представництво Українського інституту за кордоном.

Польський джазовий журнал Jazz Forum спільно з Українським інститутом створив окремий випуск, присвячений Україні. Видання опублікувало статті про історію джазу в нашій державі, українських жінок у цьому напрямі музики, стан індустрії під час війни тощо.

Український інститут та студія онлайн-освіти EdEra розробили безплатний онлайн-курс для іноземців «Українська культура: розуміння країни та її людей».

Фото: фейсбук-сторінка Ростислава Карандєєва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1184
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду