Польський джазовий журнал Jazz Forum присвятив новий випуск Україні

Польський джазовий журнал Jazz Forum присвятив новий випуск Україні

31 Січня 2023
1111
31 Січня 2023
19:10

Польський джазовий журнал Jazz Forum присвятив новий випуск Україні

1111
Видання опублікувало статті про історію джазу в Україні та стан індустрії загалом.
Польський джазовий журнал Jazz Forum присвятив новий випуск Україні
Польський джазовий журнал Jazz Forum присвятив новий випуск Україні

У Варшаві вийшло спеціальне видання польського джазового журналу Jazz Forum, присвячене українській джазовій сцені. Про це повідомила пресслужба Українського інституту.

«Редакція підтримувала українських музикантів від самого початку повномасштабного вторгнення Росії. І на знак солідарності з українськими музикантами запланували публікацію окремого видання журналу, присвяченого українській джазовій музиці, його історії від радянських часів до сьогодення», — йдеться в релізі.

Спільно з Українським інститутом видання опублікувало статті про історію джазу в нашій державі, українських жінок у цьому напрямі музики, стан індустрії під час війни тощо.

Як зазначили в інституті, у випуску також надрукували рецензії польських фахівців на одинадцять українських альбомів, які вийшли впродовж останніх трьох років. 

«Тема України дуже близька моєму серцю, і ви можете знайти його значну частину у випуску Jazz Forum 1-2/2023. Багато українських музикантів покинули свою країну, рятуючись від війни. Багато хто жив за кордоном до її початку. Багато хто вирішив залишитися і захищати країну. Ми хотіли об'єднати історії всіх цих людей. Присвячуємо це видання з почуттям вдячності, захоплення та поваги нашим українським друзям», — розповіла асистентка головного редактора Jazz Forum Ася П’єчиколан.

На обкладинці журналу Jazz Forum можна побачити українських музикантів Анастасію Литвинюк та Ігоря Гнидина, які виїхали до Варшави 24 лютого, а також Романа Хранюка. 

Нагадаємо, у листопаді минулого року Український інститут та студія онлайн-освіти EdEra розробили безплатний онлайн-курс для іноземців «Українська культура: розуміння країни та її людей». Окрім відеолекцій, курс містить додаткові джерела: тексти, відео та інтернет-ресурси, які дають змогу поглибити знання про Україну. 

Фото: пресслужба Українського інституту

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1111
Читайте також
11.05.2023 15:21
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду